«Хотіли у Київ, але і на Волині є круті хірурги!» - бійцю успішно провели складну операцію. ФОТО

«Хотіли у Київ, але і на Волині є круті хірурги!» - бійцю успішно провели складну операцію. ФОТО
Під час операції. Фото Наталії Попової

У Ковелі учасникові АТО Дмитрові Голярчуку зробли складну операцію – встановили титанову пластину у частину черепа.

Це - краніопластика дефекту черепа в правій лобно-скроневій ділянці титановою пластиною, пояснила волонтерка Наталія Попова.

Операцію 25 жовтня зробив на базі Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання лікар-нейрохірург Юрій Новак.

«Операція йшла майже три години. Вже за добу Діма став на ноги. Почуває себе добре і рветься на виписку - до дому, до сім’ї!» - повідомила волонтерка.

«Якщо чесно, то були думки забрати Діму на Київ і оперувати в столичній клініці. Але коли ми поспілкувалися з Юрієм Новаком особисто, коли дізналися, якого високого професійного рівня нейрохірург працює в Ковелі, то заспокоїлися» - розповіла Наталія Попова

Юрій Новак працює нейрохірургом в Ковельсьському МТМО всього трохи більше року. Стажувався в Українській військово-медичній академії, Інституті нейрохірургії ім. академіка Ромоданова НАМН України, в клініках Львова, Луцька та Києва.

«Ми пишаємося, що в нас на Ковельщині є такий високопрофесійний і людяний нейрохірург, який рятує життя» - запевнила Наталі Попова.

Ковельска лікарня, головним лікарем якої є Олег Самчук,  повністю і безплатно забезпечила Дмитра Голярчука медрозхідниками, препаратами та наркозом для операції та у післяопераційний період.

«Дуже приємно, що Ковельське МТМО стає одним з найкращих медзакладів України регіонального рівня!» - зазначила Наталія Попова.

«Наш Дмитро Голярчук тепер IRON MAN!!!» - жартує Наталія Попова.

Нагадаємо, боєць АТО Дмитро Голярчук потрапив в аварію у липні 2018-го – на пішохідному переході  його збила машина. Винуватець відмовився допомагати у лікуванні. Тож кошти на операцію Дмитрові збирали волонтери.

На фото – під час та після операції (фото Налатії Попової)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 27 жовтня
Наступна новина У луцьких маршрутках може зрости вартість проїзду, - відповідь мерії
Останні новини
Схожі новини