У луцьких маршрутках може зрости вартість проїзду, - відповідь мерії

У луцьких маршрутках може зрости вартість проїзду, - відповідь мерії
Джерело фото - Styler

Луцька міська рада відповіла на петицію містян проти підвищення вартості проїзду в маршрутках до семи гривень.

У мерії зазначили, що до них звернулися декілька підприємств, що здійснюють надання послуг з перевезення пасажирів автобусами, з вимогою підвищення вартості проїзду. Основною причиною звернень є ріст витрат на надання таких послуг, передусім через ріст цін на паливно-мастильні матеріали, – пише ІА «Конкурент».

Підприємства-перевізники повинні здійснити і надати розрахунки тарифу на послуги з перевезення пасажирів автобусами, що працюють на міських автобусних маршрутах відповідно до Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту. 

Методики, витрати плануються перевізником з урахуванням економічно обґрунтованих фактичних витрат за попередній рік, прогнозного індексу цін виробників промислової продукції, галузевих норм використання матеріальних та паливно-енергетичних ресурсів, ставок податків і зборів тощо.

Проект рішення виконавчого комітету, яким встановлюється вартість проїзду в місті, є регуляторним актом та має пройти процедуру ухвалення, передбачену законом. Задля початку регуляторної процедури перегляду тарифу на послугу з перевезення пасажирів автобусами на міських маршрутах підготовлено доповнення до рішення виконавчого комітету міської ради, в якому на IV квартал 2018 року передбачено підготовку регуляторного акта - рішення виконавчого комітету міської ради «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах загального користування».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Хотіли у Київ, але і на Волині є круті хірурги!» - бійцю успішно провели складну операцію. ФОТО
Наступна новина Минуле й сьогодення Любешівщини: на Волині планують відкрити оригінальний музей
Останні новини
Схожі новини