На луцькому автозаводі «Богдан» переконували депутатів, що не купують російських комплектуючих. ФОТО

На луцькому автозаводі «Богдан» переконували депутатів, що не купують російських комплектуючих. ФОТО

У Луцьку на День депутата перевірили, чи справді луцький автозавод «ПАТ «АК «Богдан Моторс» купує деталі для тролейбусів у російської фірми.

«У 2014-2015 році, коли Росія стала агресором, у нас вже були підписані певні контракти, але ми зразу почали шукати інші варіанти. У кінці 2017 року ми вже постачали продукцію української комплектації», – розповів директор ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» Дмитро Писаний.

Директор ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» Дмитро Писаний

За словами Дмитра Писаного, у минулому році підприємство заплатило майже 80 мільйонів гривень податків у міський бюджет. Тут працює 650 людей.

Він зазначив, що відразу замінити російські комплектуючі на українські складно.

«Моментально в рамках виробництва нічого не відбувається. Для того, щоб це здійснити, потрібен час. Ті двигуни, які ми зараз ставимо, це виробництво Харківського електротехнічного заводу. У 2014 році у них ще не було цих двигунів. За нашими техзавданнями вони починають працювати», – пояснив директор луцького автозаводу.

«Тяговий двигун по гідростанції у нас йде від виробника Siemens,  компресори – українські, підвіски, мости – європейський виробник ZEW, скло також українське від «Оріон-Глас», – додав начальник складального цеху Олександр Ліщук.

Начальник складального цеху Олександр Ліщук
Тяговий двигун

Тяговий контейнер

У коментарі «Першому» депутат Луцької міської ради Микола Яручик розповів, що на це підприємство він приходив ще у минулій каденції.

«У нас була детальніша екскурсія, показували більше технічних сторін. Моя позиція така: потрібно купувати українське, підтримувати місцевого виробника. Адже кошти надходитимуть у місцевий бюджет. Копійка до копійки – буде гривня.

За ці гроші ми можемо робити дороги, прибудинкові території, впроваджувати їх у різні інновації. Хотів би, щоб це підприємство брало участь у всіх тендерах, які проходитимуть у міськраді. Якщо все буде добре, то з ними працюватимуть», – висловив свою думку Микола Яручик.

Депутат Луцької міської ради Микола Яручик

До слова, на Дні депутата директор підприємства підмітив, що свою продукцію вони постачають до семи міст України, а також співпрацюють з іншими країнами – Польщею, Францією, Данією.

Нагадаємо, працівники автозаводу пікетували міську раду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі тролейбуси «Богдан» - уже в Кременчуці. ФОТО. ВІДЕО

Тролейбуси луцького автозаводу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 6 органів, які ви вбиваєте курінням сигарет
Наступна новина У Маневичах поліцейські затримали наркоторговця
Останні новини
Схожі новини