У Луцьку працівники автозаводу пікетують міську раду. ФОТО. ВІДЕО

У Луцьку працівники автозаводу пікетують міську раду. ФОТО. ВІДЕО

Працівники Луцького автоскладального заводу №1 вийшли на мітинг проти рішення міської ради щодо того, щоб за державні кошти купити вживані тролейбуси зі Швейцарії.

Це рішення депутати міськради мають розглянути на черговій сесії сьогодні, 28 березня.

Мітингувальники вийшли на протест, аби підтримати вітчизняну галузь автобудування і привернути увагу суспільства до глобальних проблем громадського транспорту, не лише в Луцьку, але й по всій Україні.

«Ми бастуємо, аби купували нашу продукцію, а не імпортну, яку купують і «бабки» між собою ділять. Інші міста України закупляють, наприклад, з Кременчука, а Луцьк не може», – обурився один із мітингувальників.

Страйкарі кажуть, що у міськраді апелюють до нижчої вартості вживаної техніки. Але, як довго швейцарські тролейбуси виробництва Hess AG зможуть «протриматися» на ходу – сказати ніхто не може.

Адже вони перебували в експлуатації 21 рік, а це на 6 років більше, ніж рекомендовано швейцарським виробником.

Як вдалося з’ясувати «Першому», ціна одного нового тролейбуса зі Швейцарії дорівнює чотирьом українським.

«Швейцарський тролейбус, якщо брати в гривневому еквіваленті, коштує 30, 8 мільйонів гривень. Наш такого аналогу вартує 7,5 мільйонів гривень. Ми не можемо сказати, що ця продукція є дешевою, але вона конкурентоспроможна на українському ринку. Європейські стандарти якості набагато вищі, але ми готові так само розвиватися», – розповів заступник директора з виробництва Ярослав Гриців.

Купуючи списані тролейбуси з ЄС, міськрада робить внесок в економіку Європи, замість того, щоб підтримати вітчизняну галузь, яка забезпечує роботою тисячі лучан і приносить дохід у місцевий та державний бюджети.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькраді розпалася фракція «радикалів»
Наступна новина «Закупівлю швейцарських тролейбусів завели у політику», - Григорій Пустовіт
Останні новини
Схожі новини