Хто і як у центральному парку Луцька розчищав водні канали. ФОТО

Хто і як у центральному парку Луцька розчищав водні канали. ФОТО

Влітку Центральний парк культури та відпочинку, що у Луцьку, почав набувати пристойного вигляду. Міська влада активно взялася наводити лад у парку, щоб він нарешті перетворився із непрохідних хащів в туристичну принаду нашого міста.

Впоратися із самосівами, кущами, замуленими каналами вручну було нереально, тому для підмоги була задіяна спеціальна техніка.

 «Центральний парк Луцьк знаходиться в болотистій ландшафтній зоні. Ще навесні лучани бачили, які там були хащі, самосіви, кущі, які не додавали парку кращого вигляду. Ми почали міркувати над тим, яким чином можна очистити парк. Вручну робити це дорого і дуже довго, тому ми вирішили придбати мульчер – прилад, який подрібнює деревину, в тому числі дерева діаметром до 10 сантиметрів, роблячи з них тирсу. Частково ми почали його використовувати за спортивним комплексом «Спартак», але погодні умови не сприяють продовженню цих робіт, тому вже в наступному році продовжимо очистку парку від самосіву та кущів», - розповів радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Окрім боротьби із непрохідними хащами, в парку з липня тривали роботи із очищення каналів, які, окрім естетичної функції, виконують ще й практичну функцію – ліквідовують підтоплення в окремих зонах парку.

Як повідомили у міські раді, загальна протяжність паркових каналів складає 12 кілометрів, 80 відсотків з яких вже почистили, щоб довести до ладу решту, треба чекати сприятливої погоди.

«Канали вкриті були ряскою, позеленіли від неї, естетичного вигляду не мали абсолютно ніякого. Тому ми вирішили провести очистку усіх каналів, бо, як з’ясувалося, колись ці канали були набагато ширшими, глибшими. Щоб наповнити їх водою після очищення, Луцька міська рада придбала насос за півмільйона гривень. Вода в канали парку перекачується з річки Стир. Завдяки новому насосу ми самі зможемо визначати, який рівень води в каналах нам потрібен. Старий насос з цим завданням не справлявся», - сказав Ігор Поліщук.

Очищувальні роботи каналів у центральному парку Луцька проводила фірма «Спец Тех», яка, як відомо, має необхідну техніки для такого роду робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Спец Тех»: техніка на всі випадки вашого будівельного життя

«За допомогою спецтехніки з каналів вибрали мул, позбулися рослин, якими вони позаростали. До речі, у парку були такі канали, які повністю заросли, і ми навіть не знали про їхнє існування, але згідно документації, вони там були», - повідав Ігор Поліщук.

Директор ТОВ «Спец Тех» Іван Дорошенко розповів, що для розчищення водних каналів парку було залучено два екскаватори.

«Ми почистили майже усі канали.  За кілька десятків років в них назбиралося дуже багато сміття та мулу. Приємно, що вперше за роки незалежності міська влада звернула увагу на парк, який мав би бути туристично привабливим вже давно», - наголосив Іван Дорошенко.

За його словами, очищувальні роботи не були такими легкими, як може здатися на перший погляд, але завдяки професіоналізму працівників ТОВ «Спец Тех» вдалося отримати хороші результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати, перш ніж копати котлован під будинок, ставок чи басейн

«Добре, що є така фірма «Спец Тех», яка має необхідну техніку для проведення очищувальних робіт в парку. Якби не вони, ми навряд чи встигли б частково підготувати парк до Дня міста та Дня Незалежності. Роботи механізатори «Спец Тех» проводили вчасно та якісно. Міська рада вперше співпрацює з цією фірмою, але, зважаючи на те, що «Спец Тех» зарекомендував себе як надійний партнер міської ради, ми залучатимемо їхню техніку і надалі», - наголосив радник міського голови Ігор Поліщук.

До речі, віднедавна «Спец Тех» надає послуги з виготовлення та ремонту тентів та каркасно-тентових конструкцій.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 5 неочікуваних речей та продуктів, які псують ваше здоров'я
Наступна новина 20 країн ПАРЄ виступили проти повернення РФ
Останні новини
Схожі новини