20 країн ПАРЄ виступили проти повернення РФ

20 країн ПАРЄ виступили проти повернення РФ

Делегації 20 країн Парламентської асамблеї Ради Європи опублікували жорстку заяву, в якій вони виступили проти спроб повернути в ПАРЄ делегацію РФ.

ро це глава делегації українського парламенту в ПАРЄ Володимир Ар’єв написав на своїй сторінці у Facebook, додаючи також текст декларації, передає Європейська правда.

«Будь-яка спроба відновити права Росії в Асамблеї без виконання нею резолюцій, прийнятих у відповідь на російську агресію в Україні, похитне інституційний авторитет ПАРЄ. Вона спричинить ефект доміно» - йдеться у декларації «На захист цінностей Ради Європи і її авторитету».

Делегати 20 держав ПАРЄ наголосили, що політичні і фінансові міркування не можуть підміняти принцип верховенства права.

«Ми закликаємо всіх членів асамблеї зробити все можливе, щоб зупинити цей сценарій, зберегти авторитет ПАРЄ і захистити наші спільні цінності» - йдеться у декларації.
Документ підписали представники Данії, Естонії, Грузії, Німеччини, Ірландії, Латвії, Литви, Люксембурга, Мальти, Молдови, Нідерландів, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Іспанії, Швеції, Великобританії, України та Словаччини.

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що ПАРЄ має замислитися над виконанням вимог Російської Федерації, щоби остання не вийшла зі складу РЄ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хто і як у центральному парку Луцька розчищав водні канали. ФОТО
Наступна новина На Волині побили нетверезого військовослужбовця
Останні новини
Схожі новини