Хто забруднює Жидувку? Міськрада «призначила» винних без перевірки

Хто забруднює Жидувку? Міськрада «призначила» винних без перевірки

Луцька влада заявила про те, що Гнідавський цукровий завод забруднює річку Жидувка. Таку інформацію вони нібито отримали від муніципалів. При цьому не було проведено жодних досліджень екологами чи іншими профільними спеціалістів.

Журналісти видання «Волинь infa» вирішили обстежити річку Жидувка та розібратись, звідки у луцьких чиновників взялись такі поспішні висновки.

Початок річки і бобри

Маршрут журналісти розпочали із полів фільтрації Гнідавського цукрового заводу. Від початку річки до найближчої карти відстійників – метрів п’ятсот.

Найближча карта – суха, тому будь-які зливи від полів фільтрації в Жидувку – неможливі.

На початку русла виявили загати. які тут побудували бобри. Тварини навряд чи жили б у забрудненій хімікатами річці. Будь-яких неприємних запахів у цьому районі журналісти не відчули.

Річка поблизу полів фільтрації Гнідавського цукрового заводу. Свої загати тут побудували бобри

Що біля «Кромберга»?

Русло Жидувки далі переходить під автомобільною дорогою і протікає поблизу заводу «Кромберг енд Шуберт». Журналісти зафіксували трубу, яка йде від цього підприємства в русло річки.

Стічна труба поблизу заводу «Кромберг енд Шуберт»

Парк «Дубки» і прилеглі автомийки

Далі річка протікає вздовж мікрорайону ЛПЗ, зокрема і парку «Дубки». Навпроти – ряд автомийок. Саме в цій локації вода найбільш нечиста та має специфічний запах.

У ході дослідження території схоже, що «резонансні» фото луцьких муніципалів були зроблені саме на мій території, а не поблизу Гнідавського цукрового заводу.

Найгірший стан води в Жидувці – в районі ЛПЗ

Що з Гнідавським цукровим заводом?

Журналісти також оглянули територію, прилеглу до Гнідавського цукрового заводу, однак будь-яких комунікацій від підприємства, які могли б забруднювати річку, не знайшли. Відстань від підприємства до самої річки доволі солідна.

Без коментарів

Аби з’ясувати, чому міська рада впевнена, що саме Гнідавський цукровий завод забруднює річку Жидувку, журналісти «Волинь infa» звернулися за коментарем в управління екології Луцької міської ради. Виявляється, жодних досліджень екологи не проводили, а лише планують це зробити.

Не знайшлось і підтверджуючих фактів про те, що саме Гнідавський цукровий завод забруднює річку. То на чому ґрунтувалась інформація, опублікована на сайті Луцької міської ради?

У телефонному коментарі представники Гнідавського цукрового заводу розповіли, що вони вже звернулися до екологічної інспекції Волинської ОДА, аби спростувати всі звинувачення на свою адресу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 6 гривень. У Луцьку пасажири можуть заплатити за проїзд через телефон
Наступна новина Тарифи – збиткові. У Ковелі хочуть підвищити ціну на воду
Останні новини
Схожі новини