Хто збудував Луцьк? Архітектор Юрій Бородін. ВІДЕО

Хто збудував Луцьк? Архітектор Юрій Бородін. ВІДЕО

Юрій Бородін в 50-х був головним архітектором Луцька, творив у популярному на той час стилі "сталінського ампіру" і спроектував один із найпомітніших будинків в місті. На той час це було приміщення обкому комуністичної партії, а зараз - головний корпус Волинського національного університету на проспекті Волі.

Більше про цього архітектора дізнавайтесь із відео, опублікованого на Youtube-каналі Будівельної команії “Інвестор”.

«Хто збудував Луцьк? 7 великих архітекторів» – спільний проект Будівельної компанії «Інвестор», Луцької міської ради та Волинського національного університету ім. Лесі Українки. Його мета – популяризувати архітекторів, за проектами яких збудували визначні історичні будівлі Луцька.

Переглянути інші відео визначних архітекторів, які будували в Луцьку:

  • Джакомо Бріано, за чим проектом збудували костел святих Петра і Павла - за цим посиланням,
  • Павло Гіжицький, який спроектував Свято-Троїцький кафедральний собор, що в центрі міста - за посиланням,
  • Сергій Тимошенко, який був співтворцем українського модерну, проте на Волині в своїх роботах практикував модернізм - за посиланням.
  • Казимир Школьницький - архітектор, якого можна назвати рекордсменом за кількістю спроектованих та збудованих у Луцьку будинків - за посиланням.
  • Францішек Кокеш активно проектував і будував у Луцьку житлові будинки та громадські споруди від початку 1920-х років. У своїх роботах схилявся до модернізму - за посиланням.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині у двох селах буревій повалив дерева та позривав шифер
Наступна новина Коронавірус в Україні: 962 нових хворих та 14 смертей
Останні новини
Схожі новини