Хворих зі штамом «Дельта» стало втричі більше в Україні за 2 тижні

Хворих зі штамом «Дельта» стало втричі більше в Україні за 2 тижні

В Україні протягом двох тижнів кількість хворих зі штамом коронавірусу "Дельта" зросла у 3,5 раза, в Міністерстві охорони здоров'я готуються до нової хвилі епідемії.

Про це повідомив  заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, пише «Українська Правда».

Кількість випадків інфікування штамом коронавірусу "Дельта" в Україні поступово зростає: ще 5 серпня було підтверджено 147 випадків, а вже 20 серпня – 520. 

В Україні визначили й підготували 256 лікарень, що надають спеціалізовану допомогу при COVID-19. Вони розподілені на заклади різних хвиль реагування. Потужність налічує майже 39 тисяч ліжко-місць, із них 96 % забезпечені киснем. 

«Зараз система охорони здоров’я готова реагувати на виклик нової хвилі COVID-19, спричиненої "Дельта" штамом коронавірусу. 

Але пам’ятайте, що звичайні профілактичні заходи (носіння масок, миття рук, використання антисептиків, дотримання фізичної дистанції) зможуть захистити вас та ваших рідних від інфікування COVID-19, а вакцинація – убезпечить від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті від COVID-19», – каже Ігор Кузін.

Крім того, в областях закупили та отримали 14 790 кисневих концентраторів, 161 комп’ютерний томограф та 148 рентген-апаратів.

22–23 серпня Україна отримала від Польщі гуманітарну допомогу: кисневі концентратори, кардіомонітори, пульсоксиметри, медичні рукавички, хірургічні маски тощо. Цей запас посилить резерв опорних лікарень, зазначають у МОЗ.

У міністерстві також запевняють, що лабораторна мережа оснащена всіма витратними матеріалами для виявлення коронавірусу. Є запас тестів на понад 2 млн досліджень та 2,3 млн експрес-тестів на визначення антигену. У вересні очікується постачання реагентів для проведення 4 мільйонів ПЛР досліджень та 2,8 млн швидких тестів. 

За даними МОЗ,  стала оперативнішою оновлена система відстеження контактних осіб.

Нагадаємо, минулої доби в Україні виявили понад 1500 хворих.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутат Луцькради очолив управління Держпраці Волині
Наступна новина Розмір має значення: чому новий ЖК у Липинах - це унікальне житло
Останні новини
Схожі новини