Ігор Гузь вимагає від Гройсмана фінансування добудови та модернізації волинських шахт

Ігор Гузь вимагає від Гройсмана фінансування добудови та модернізації волинських шахт

Народний депутат Ігор Гузь вимагає повноцінного фінансування добудови шахти №10 «Нововолинська», а також вчасного надходження коштів на зарплати гірникам «Бужанської» і шахти №1.

Щоб реально вирішити проблеми галузі на Волині, профільний міністр Ігор Насалик повинен приїхати у Нововолинськ та вивчити ситуацію на місці, - переконаний депутат.

Про це йшлося у його зверненні до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана під час «години запитань до уряду» 22 грудня.

«Володимир Борисович, я перед прийняттям бюджету вам ставив запитання, що будемо робити із волинськими шахтарями? Ви мені дали незрозумілу відповідь, що будемо «розбиратися» у 2018 році. Я говорив, що ваш міністр Насалик (Ігор Насалик – міністр енергетики та вугільної промисловості України, - ред) ні разу не приїхав на Волинь. Нічого не робиться зі сторони уряду: ні фінансування 10-ої шахти, ні стратегічний розвиток, нічого!» - пояснив депутат.

«Я знаю, коли ви почнете крутитися. Ви почнете крутитися, коли волинські шахтарі підуть мирним походом на Київ. Це вже готується! Щоб цього не було, я вимагаю терміново відправити Насалика на Волинь розбиратися із ситуацією!» - наголосив Гузь.

Натомість Володимир Гройсман пообіцяв, що відправить Ігоря Насалика на чолі делегації фахівців на Волинь, а також нагадав про 1,3 мільярда гривень, які передбачені на добудову та модернізацію українських шахт. Частину цих коштів, мовляв, можуть виділити і для вугільної галузі на Волині. При цьому Гройсман визнав, що шахту №10 потрібно добудувати, адже вона може забезпечувати ефективний видобуток вугілля. Йдеться загалом про 500-600 мільйонів гривень.

Нагадаємо, поки у бюджеті на 2018 рік на забезпечення шахти №10 «Нововолинська» передбачили лише 10 мільйонів гривень.

Прес-служба народного депутата України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині судили крадія вінків з могил
Наступна новина На ремонт луцьких ліфтів необхідно виділити 2,5 млн гривень
Останні новини
Схожі новини