Індія відновлює експорт вакцина проти коронавірусу

Індія відновлює експорт вакцина проти коронавірусу

Індія відновить експорт та донорські постачання надлишкових вакцин проти коронавірусу, які зупиняла через сплеск захворюваності в квітні.

Міністр охорони здоров’я Мансух Мандавія сказав, що вакцинація індусів залишиться головним пріоритетом уряду, але надлишок вакцин буде використано для виконання «зобов’язань Індії перед світом щодо колективної боротьби з COVID-19», – пише Радіо.Свобода.

Мандавія заявив, що щомісячне виробництво вакцин проти коронавірусу в Індії зросло більш ніж удвічі з квітня, і очікується, що в жовтні воно зросте до 300 мільйонів доз. Він не уточнив, скільки доз буде експортовано, але запевнив, що Індія «допоможе світу і виконає свою відповідальність перед COVAX».

В Індії вже зроблено понад 800 мільйонів щеплень при населенні в 1,4 мільярда осіб. Принаймні одну дозу отримали понад 62% дорослого населення, яке підлягає вакцинації, дві дози – приблизно 22%.

Очікувалося, що Індія – найбільший у світі виробник вакцин – стане ключовим постачальником для світу та для ініціативи COVAX за підтримки ООН.

Країна почала експортувати препарати в січні, але припинила в квітні, щоб вакцинувати власне населення. Припинення експорту залишило багато країн, які розвиваються, без належних поставок та відклало вакцини для мільйонів людей.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Опалювальний сезон на Волині під загрозою. Чому
Наступна новина На Волині – 134 нових хворих на коронавірус. Де саме
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні