Інших кандидатур, окрім Шмигаля, на посаду прем'єр-міністра нема, – нардеп

Інших кандидатур, окрім Шмигаля, на посаду прем'єр-міністра нема, – нардеп
Денис Шмигаль

Народні депутати фракції «Слуга народу» 3 березня обговорять питання щодо кадрових змін в уряді, зокрема і щодо можливої відставки прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Всередині фракції на посаду наразі розглядають одного кандидата – це новопризначений віце-прем’єр-міністр України, міністр розвитку громад та територій України Денис Шмигаль.

Про це розповів голова комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, депутат від фракції «Слуга народу» Денис Монастирський, повідомляє УНН.

«Стосовно обговорення на фракції: безперечно, будуть обговорюватись якраз кадрові питання. Предметом буде, у першу чергу, уряд. Найбільше часу займе, певно, саме це обговорення. По багатьох міністрах завтра буде стояти питання. Насправді, по кандидатурах – хто саме точно піде, сказати зараз дуже тяжко, тому що по багатьох кандидатурах накопичилось багато негативу, який може реалізуватись у відставку. Головне – щоб модель уряду, який залишиться, а тим паче нового уряду, була більш ефективною», – сказав нардеп.

З його слів, серед членів Кабміну, які можуть залишитись в уряді, – міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і нещодавно призначений віце-прем’єр Денис Шмигаль.

«По абсолютно всіх інших міністрам йде розмова, тривають обговорення про те, як все має відбуватись. Я думаю, завтра на фракції буде прийнято фінальне рішення, як ми рухаємось і хто буде змінений безпосередньо в уряді», – пояснив Монастирський.

Він також зазначив, що, зважаючи на те, що засідання фракції буде стосуватись кадрових питань уряду, то, на його думку, предметного обговорення зміни в системі правоохоронних органів навряд чи відбудеться.

Нардеп не виключив, що на засіданні відбудеться можливе обговорення Дениса Шмигаля у ролі нового прем’єра.

«Зараз багато варіантів обговорюється. Це (Денис Шмигаль, – ред.) – один із варіантів. Але, насправді, фінальне обговорення має відбутись саме завтра – на фракції. Тому я думаю, що вже після того, як фракція обговорить і буде прийняте якесь рішення, можна буде говорити про рішення», – підкреслив він.

Зі слів голови комітету, інших кандидатур, крім Шмигаля, на посаду прем’єра у фракції наразі не розглядається.

«Те, що ми зараз обговорюємо у розмовах між депутатами протягом цих днів, то наразі серед народних депутатів фракції «Слуга народу» інших кандидатур не розглядається», – додав він.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що новим прем’єром може стати Сергій Тігіпко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Не вірю, що це не сон». Лучанка стала півфіналісткою шоу «Грузія має талант»
Наступна новина Репер-атовець із Волині презентував дебютний альбом
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні