Ірина Вахович пропонує виділити майже 3 млн грн на психлікарню №1

Ірина Вахович пропонує виділити  майже 3 млн грн  на психлікарню №1

Голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Ірина Вахович закликає депутатів обласної ради  визначити заклади охорони здоров'я обласної комунальної власності пріорітетом номер один при внесенні змін до обласного бюджету на черговій сесії.

Нагадуємо, ОДА внесла в раду відповідний проект змін до обласної казни, який розглядатиметься на засіданні бюджетної комісії в понеділок.

Ірина Вахович закликає колег звернути увагу на потреби Волинської обласної психіатричної лікарні №1. Вона пропонує закласти в бюджеті видатки на добудову харчоблоку в сумі 640 тис. грн, 1,5 млн грн на ремонт даху четвертого блоку, а також 815 тис. грн на пральне та сушильне обладнання.

Про ці нагальні потреби говорила головний лікар закладу Людмила Юрко під час бюджетних слухань, що відбулися  в обласній раді.

Частина депутатів побували на об'єкті, аби краще зрозуміти ситуацію.

В актуальності потреб нікого переконувати не довелося.

Разом з тим, депутати покритикували працівників господарської частини лікарні. Проблема лікарняної пральні не тільки в  старому обладнанні, а й в тому, що її стіни не бачили ремонту чи не з  радянських  років минулого століття.

"Чому ваші колеги з лікарні в Олиці можуть самотужки підтримувати старовинний замок, а ви не хочете навіть пофарбувати стіни у пральні?" - дивувався побаченому депутат Ігор Лех.

Голова тимчасової контрольної комісії   з питань проведення перевірки діяльності підприємств, установ та організацій, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області Вячеслав Рубльов був більш категоричним: "Після сьогоднішнього виїзду ми дамо керівництву закладу свої рекомендації щодо вирішення цього питання. В господарській частині працює 13 людей. Вони отримують заробітну плату. Яка проблема зробити косметичний ремонт? а то виходить є гроші з обласного бюджету - робимо, нема - не робимо".

Головний лікар Людмила Юрко за своїх колег заступилася. Вона наголосила, що в минулому році робився акцент на ремонт корпусів, у яких перебувають хворі. Пральню будуть ремонтувати після того, коли отримають нове обладнання.

До слова, за рік в обласній психіатричній лікарні №1 лікується до 4 тисяч людей.

Голова бюджетної комісії Ірина Вахович пропонує збільшувати видатки на подібні медичні заклади, які не мають можливостей мати свої спецфонди. "Я категорично проти того, щоб працівники робили якісь ремонти за свій кошт", - зауважила депутат облради.

Наразі завдяки залученю інвестора  в обласній психіатричній лікарні №1 успішно впроваджуються заходи з енергозбереження.  Тут встановлений сонячний колектор для підігріву гарячої води. Весь комплекс обігріває твердопалливна котельня. " А це дає змогу зекономити бюджетні кошти. Інвестор обіцяє зробити утеплення корпусів та замінити вікна", - розповів депутат Вячеслав Рубльов.

 

 

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києві підірвали автомобіль підприємця
Наступна новина Волинян закликали вчасно передавати показаники газових лічильників
Останні новини
Схожі новини