«Історичне рішення». Усю землю під «Завокзальним» ринком Луцька повернули місту

«Історичне рішення». Усю землю під «Завокзальним» ринком Луцька повернули місту

Луцька міська рада розірвала з облспоживспілкою  договір оренди ділянки понад 35 тисяч квадратних метрів, на якій розташований ринок «Завокзальний».

Відповідне рішення депутати ухвалили 4 червня під час сесії міської ради.

Нагадаємо, 30 травня у Волинської обласної спілки споживчих товариств забрали земельну ділянку, на якій розташований ринок «Завокзальний», що на вулиці Карпенка-Карого, 1. В оренді спілці залишили лише землю, на якій розташовані об’єкти нерухомості, що їй належать.

У новому рішенні забрали й цю землю. Всю ділянку передадуть комунальному підприємству «Луцькі ринки».

Під час обговорення депутат Артем Запотоцький зазначив, що це питання більше схоже на популізм. Також він висловив пересторогу, що міська рада може «застрягнути» в судах, адже облспоживспілка оскаржуватиме це рішення.

«Будівля на цій ділянці залишається в користуванні облспоживспілки, а ми надаємо всю ділянку фактично для обслуговування ринку КП «Луцькі ринки», але ж на ній стоїть будівля, на яку право власності належить іншій юридичні особі», - додав його колега Тарас Шляхтич.

Натомість Євген Ткачук сказав, що наразі ділянка сформована, має свій кадастровий номер та не є у власності облспоживспілки.

«Думаю, в подальшому не буде проблем, якщо ми виділимо будівлю під майно. Якщо ми зараз захочемо ділити земельну ділянку, то сумніваюсь, що облспоживспілка піде на це, ми тільки затягнемо з судами. А нам потрібно, щоб наповнювався бюджет», - мовив обранець громади.

Начальник управління земельних ресурсів Луцької міськради Сергій Шабала розповів, що земельна ділянка ринку «Завокзальний» зареєстрована як комунальна власність Луцької міської ради. «Тому розпоряджатися нею може сесія міської ради. А передача в постійне користування заставить облспоживспіку звертатися про поділ земельної ділянки під вільне рухоме майно», - підсумував посадовець.

А укропівець Ігор Поліщук додав: навіть якщо облспоживспілка подасть до суду, то КП «Луцькі ринки» почне роботу на «Завокзальному» і буде заробляти гроші для міста.

Зрештою 33 депутати підтримали рішення про те, щоб повернути місту всю ділянку під ринком «Завокзальний».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Укравтодор» пояснив, чому українські дороги в топ-10 найгірших у світі
Наступна новина Євгеній Ткачук склав повноваження голови «земельної» комісії Луцькради
Останні новини
Схожі новини