«Укравтодор» пояснив, чому українські дороги в топ-10 найгірших у світі

«Укравтодор» пояснив, чому українські дороги в топ-10 найгірших у світі

У Державному агентстві автомобільних доріг України («Укравтодор») прокоментували дані світового рейтингу Global Competitiveness Index 2017-2018, в якому Україна за якістю доріг опинилася на 130 місці із 137-ми країн. 

Державне агентство зазначає, що даний рейтинг складений на підставі даних за 2016 рік і не враховує ремонти 2017-2018 років, – передає УНІАН

«Рейтинг The World Economic Forum стосовно якості інфраструктури в Україні та доріг, зокрема, базується на основних ключових даних 2016 року, про що чітко вказано в аналізованому матеріалі. В даному дослідженні не враховано результати проведення ремонтів 2017 – початку 2018 року та відповідно, оцінка якості дорожньої інфраструктури здійснена без урахування цього фактору», - йдеться в коментарі на сайті «Укравтодору».

Водночас, в «Укравтодорі» визнають, що велика частина мережі українських доріг досі знаходяться в незадовільному та наближеному до незадовільного стані.

«Дійсно, згідно із рейтингом Global Competitiveness Index Україна просідає 130 місце. І це поганий результат. Однак це результат на кінець 2016 року. Протягом 2017-початку 2018 року галузь отримала фундаментальні зміни, які протягом найближчих п’яти років кардинально змінять ситуацію на дорогах», - додають у відомстві.

Поганий стан доріг в «Укравтодорі» пояснюють недофінансуванням, через яке пропускали міжремонтні терміни, і невідповідність доріг сучасним навантаженням.

Також відомство акцентує увагу на тому, що відповідно до рейтингу Global Competitiveness Index, найбільш проблемними факторами для ведення бізнесу в Україні (за результатами 2016 року) названо високий рівень інфляції, високий рівень корупції, нестабільну політичну ситуацію, ставки податків та податкове регулювання.
 

Нагадаємо, Україна у світовому рейтингу якості доріг опинилася на 130 місці зі 137-ми країн.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Погано все», – Савченко дав прочухана підлеглій
Наступна новина «Історичне рішення». Усю землю під «Завокзальним» ринком Луцька повернули місту
Останні новини
Схожі новини