Із січня за газ та його доставку волиняни платитимуть окремо

Із січня за газ та його доставку волиняни платитимуть окремо
Фото ілюстративне

Із січня цього року платіж за газ та за його постачання розділили на два окремі рахунки.

Про це на пресконференції повідомив директор АТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз, пише Район.Луцьк.

Ще у 2015 році в Україні прийняли закон «Про ринок природного газу». Проте лише у січні цього року згідно з ним платіж розділили.

З початку 2020 року Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг прийняла рішення вилучити з рахунку за газ оплату доставки. Впродовж року споживач платитиме за доставку окремо, а тариф залишатиметься сталим.

Оскільки зміни лише запроваджують, коефіцієнт для розрахунку доставки встановлять у два етапи: у січні тариф становить 1,092 гривні, а вже у липні зросте до 1,32 гривні й до кінця року не зміниться.

Розрахунок буде відбуватися індивідуально для кожного клієнта залежно від кількості спожитого газу у минулому газовому році, який триває з 1 жовтня до 30 вересня. Вартість доставки можна буде визначити, помноживши суму кубів газу за рік на тариф на доставку.

Кожен споживач також зможе обирати собі постачальника газу, але «Волиньгаз» залишиться оператором.

З липня можна буде написати заяву на перерахунок, якщо за рік спожили менше газу, ніж замовили. Також на початку кожного газового року «Волиньгаз» зможе індивідуально нараховувати газ залежно від попереднього року.

«Якщо ви у цьому газовому році взяли 1000 кубів на своє помешкання, буде одна ціна. Якщо ви використаєте тільки 800 кубів, то з 1 жовтня ми вам розрахуємо на 800 кубів. З 10 по 23 липня можна буде написати заяву на зміну замовленої потужності, якщо, наприклад, утеплили будинок і нема потреби для великої кількості газу», – зазначив Андрій Карпомиз.

Читати також: Новий тариф на доставку газу збитковий, – «Волиньгаз»

 
Газ – окремо, доставка – окремо!

Про окремий рахунок за доставку газу та його переваги на пресконференції волинським журналістам розповів директор комерційний АТ АТ "Волиньгаз" Андрій Карпомиз. #волиньгаз #газ #рахунокнадоставку

Posted by АТ "Волиньгаз" on Wednesday, 22 January 2020

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині розводять фазанів. Купили і випустили на волю сотню птахів
Наступна новина Пішов із життя колишній керівник луцької «Волині»
Останні новини
Схожі новини