Новий тариф на доставку газу збитковий, – «Волиньгаз»

Новий тариф на доставку газу збитковий, – «Волиньгаз»
Фото ілюстративне

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, уперше за останні п’ять років зрушила питання необґрунтованих тарифів для операторів ГРМ з мертвої точки. В АТ «Волиньгаз» стверджують, що через заморожені з 2017 року тарифи підприємство за останні 3 роки зазнало збитків у розмірі 417,6 млн грн.

Про це повідомляють у пресслужбі АТ «Волиньгаз».

Фінансові результати АТ «Оператора газорозподільної системи «Волиньгаз», млн. грн.

«Необхідний для «Волиньгазу» рівень тарифу має вирішити дві головні проблеми. По-перше – підняття рівня заробітної плати, через яку дефіцит кадрів на підприємстві становить 16 %. По-друге – погашення боргів за технологічний газ. Через збитковий тариф АТ «Волиньгаз» не може розраховуватись за технологічний газ, що призвело до заборгованості перед оператором ГТС – АТ «Укртрансгаз», – пояснює фінансовий директор АТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак.

Однак затверджений державним регулятором 24 грудня 2019 р. тариф для АТ «Волиньгаз» у 1,5 раза менший собівартості доставки газу споживачам регіону. Таке рішення державного регулятора призведе до того, зазначають на підприємстві, що в 2020 році збитки АТ «Волиньгаз» становитимуть 59,1 млн грн. 

Таким чином, зауважують у «Волиньгазі», новий тариф на розподіл газу залишається збитковим. Затверджений розмір тарифу не дає можливості підприємству підняти заробітну плату працівників до конкурентного рівня та зупинити відтік кадрів. Із затвердженим тарифом середня заробітна плата в АТ «Волиньгаз» складе близько 8 868,40 грн.

Крім того, нарікають у «Волиньгазі», економічно необґрунтований тариф не дозволяє закупити на ринку необхідні обсяги технологічного газу, а тому автоматично створить фінансовий тягар для всього ланцюга транспортування газу до споживачів. Як наслідок – загроза штучного банкрутства не лише операторів ГРМ, а й нового незалежного оператора ГТС.

АТ «Волиньгаз» наголошує на необхідності подальших кроків з боку державного регулятора для затвердження економічно обґрунтованих тарифів за розподіл газу.    

Читати також: Два сучасні Центри обслуговування клієнтів відкрив «Волиньгаз» 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинського письменника Василя Слапчука нагородили міжнародною медаллю
Наступна новина Книга Оксани Забужко потрапила до списку світових бестселерів за версією The New York Times
Останні новини
Схожі новини