Кафедра дизайну ВНУ оголошує конкурс екологічного плакату «Грінарт». Розказуємо детально

Кафедра дизайну ВНУ оголошує конкурс екологічного плакату «Грінарт». Розказуємо детально
Фото ілюстративне

Кафедра дизайну Волинського національного університету імені Лесі України оголосила всеукраїнський конкурс екологічного плакату серед студентів та учнівської молоді «Грінарт». Обиратимуть трьох переможців, які отримають грошові винагороди. 

Яка мета конкурсу?

Головна мета конкурсу: акцентувати і загострити проблему збереження природних ресурсів і висвітлити зростаючий негативний вплив людини на екосистему, дослідити довготривалість існуючих загроз для екосистемі та їх наслідків у майбутньому, виховувати у студентів і учнівської молоді почуття спільної відповідальності за негативний вплив та можливу незворотність змін клімату, а також зобразити графічною мовою плакату зазначену проблематику.

Завдання Всеукраїнського конкурсу екологічного плакату «Грінарт» серед студентів та учнівської молоді (надалі – конкурс):

- популяризація ідей ощадливого ставлення до природних ресурсів;

- розвиток еко-свідомості учнів та студентів;

- розуміння суспільством довготривалості та можливої незворотності змін клімату;

- зобразити графічною мовою плакату зазначену екологічні проблематику.

Тематичні напрями конкурсу:

- рециклінг відходів;

- проблеми свідомого ставлення до фауни і флори;

- вичерпність водних ресурсів;

- збереження чистого повітря;

- негативний вплив урбанізації і зростання міст;

- забруднення води і повітря;

- збільшення енерговитрат і споживання ресурсів;

Хто може податися на конкурс?

Конкурс проводиться серед двох вікових категорій:

- І категорія – школярі та учні училищ, коледжів, мистецьких студій віком від 14 до 17 років;

- ІІ категорія – студенти закладів вищої освіти від 17 до 27 років.

Що отримають переможці?

Переможці визначаються на основі оцінювання журі конкурсу робіт учасників у двох вікових категоріях. У кожній віковій категорії буде визначене одне перше, два других і три третіх місця .

Грошові винагороди для учасників, які посядуть І, ІІ, ІІІ місця:

  • I місце – 1000 грн;
  • II місце – 700 грн;
  • III місце – 500 грн.

Також окремі визначені почесним журі учасники отримають відзнаки та заохочувальні призи. Усі учасники конкурсу отримають дипломи учасників.

Які етапи конкурсу?

Порядок і терміни подання та повернення конкурсних робіт: І етап - подача конкурсних робіт – з 10 лютого 2022 р. до 30 квітня 2022 р. включно;

  • ІІ етап – основна виставка конкурсних робіт, підбиття підсумків та визначення переможців конкурсу – 12 травня 2022 р.; 
  • III етап - демонтаж основної виставки – 18 травня 2022 р. 
  • IV етап – підсумки всеукраїнського конкурсу екологічного плакату «Грінарт», відкриття пересувних виставок найкращих робіт (травень-червень 2022 року). 

Як податися?

Робота, що подається на конкурс, має відповідати таким вимогам:

- бути виконаною в одній з традиційних графічних технік, комп’ютерній графіці або комбінованим способом (стилізований іконічний знак, піктограма як повноцінний художньо-графічний образ, система знаків, колаж, тощо,  матеріали й техніки виконання на вибір);

- лаконічність та зрозумілість ідеї;

- зображення можуть містити шрифтові написи - слогани та інші графеми (українською чи англійською мовами)

- відповідати формату А2 (420×594 мм) вертикальної орієнтації, оскільки передбачається створення серії виїзних виставок;

- не містити плагіату чи запозичень з інтернет джерел;

- підготовити роботу до експонування на конкурсній виставці (оформленою під пластик, скло, мати вішачки тощо).

- обов’язково містити розміщений на зворотному боці підпис, у якому буде зазначена така інформація: прізвище, ім’я та по батькові автора, вік автора, населений пункт, навчальний заклад, прізвище ім’я та по батькові керівника, назва роботи, техніка, розмір.

До електронного листа заявки в одному повідомленні додається фото конкурсної роботи і фото конкурсанта великим планом у цифровому форматі з роздільною здатністю не менше як 300 dpi та повідомлення про спосіб доставки роботи на конкурс – «особисте доправлення конкурсної роботи» або ж, у разі надсилання роботи поштою («Новою поштою», «Укрпоштою»), фото декларації і квитанції про оплату за адресну доставку за зазначеною адресою оргкомітету (адресна доставка).

Усі роботи повинні бути доставлені або ж надіслані в упаковці. Надсилання та доставка робіт на конкурс здійснюються за кошти учасника.

Також із метою висвітлення інформації про конкурс, поширення його ідей та популяризації творчості учасників конкурсу, керівник учасника та учасник конкурсу, надсилаючи заявку на участь, автоматично дають дозвіл на публікацію в подальшому фото конкурсної роботи та фото учасника.

Контакти:

Дмитро Авраменко (завідувач кафедри дизайну Волинський національний університет імені Лесі Українки ) – телефон +38 050 887 4654.

Email оргкомітету: [email protected]

Поштова адреса: м. Луцьк, вул. Винниченка, 30а, 43000 (Корпус № 8 (H) навчально-бібліотечний корпус №8) (Vynnychenka St 30а, Lutsk, Volyn Oblast, 43000)

Ще більше інформації та заява на участь – тут.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через пожежу Любомльському райсуду виділять понад один мільйон гривень на ремонт
Наступна новина Втричі менше. Лікарі кажуть, що у Луцьку знизилися темпи вакцинації проти ковіду
Останні новини
Схожі новини