Через пожежу Любомльському райсуду виділять понад один мільйон гривень на ремонт

Через пожежу Любомльському райсуду виділять понад один мільйон гривень на ремонт
Любомльський райсуд. Фото з сайту «Судова влада України»

Вища рада правосуддя погодила перерозподіл видатків держбюджету для реконструкції будівлі Любомльського райсуду. На ремонт після пожежі, яка сталась 15 січня, необхідно 1 млн 108 тис. грн. Відомо, що через інцидент Любомльський райсуд поки що призупинив роботу.

Як повідомили на сторінці установи, до Вищої ради правосуддя надійшло звернення Державної судової адміністрації з інформацією, що для відновлення роботи Любомльського райсуду необхідно 1 млн 108 тис. грн, - пише «ZAXID.NET».

У середу, 9 лютого, Вища рада правосуддя погодилась перерозподілити видатки держбюджету та виділити цю суму.

«Кошти планується спрямувати, зокрема, на відновлення та облаштування у Любомльському районному суді Волинської області системи електропостачання, локальної мережі, телефонізації, санвузла, реконструкції наявної системи опалення та заміни котла, а також на придбання оргтехніки, меблів, стелажів, господарських товарів, канцелярського обладнання», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що пожежа в будівлі Любомльського суду сталась під ранок 15 січня. Слідчі встановили, що причиною займання стала вибухівка, яку підкинули до приміщення, оскільки всередині знайшли уламки гранати та деталі корпусів з маркуванням. Внаслідок вибуху та пожежі було знищено та пошкоджено значну частину приміщення, матеріально-технічну базу суду, зокрема, оргтехніку, меблі, електромережу, комунікаційну мережу, марковану продукцію. Через цю подію суд призупинив свою роботу.

Як повідомляв «Перший», 2 лютого волинська поліція заявила про затримання двох людей, які, імовірно, підкинули вибухівку до суду. Йдеться про двох мешканців Миколаєва 28 і 43 років. Їм інкримінують порушення двох статей ККУ, одна з них передбачає ув'язнення від трьох до десяти років. Відомо, що поліція встановлює можливих замовників злочину.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Може переховуватися в Києві. Розшукують волинянина, який вчинив злочин
Наступна новина Кафедра дизайну ВНУ оголошує конкурс екологічного плакату «Грінарт». Розказуємо детально
Останні новини
Схожі новини