Гурт Kalush Orchestra переміг на Євробаченні-2022

Гурт Kalush Orchestra переміг на Євробаченні-2022

Kalush Orchestra з піснею «Стефанія» переміг на пісенному конкурсі Євробачення-2022, що пройшло у Турині, що в Італії.

Фінал пісенного конкурсу відбувся 14 травня. Про результати конкурсу стало відомо під час прямої трансляції. 

До слова, "Калушам" прогнозували перше місце ще перед першим півфіналом, тоді букмекери давали їм 41% шансу на перемогу, а після виступу наживо  – 60%.

Сьогодні "Стефанія" – у світових топах. Закордонні ютуб-блогери із захопленням сприйняли трек. Пісню вже переспівують, знімають ролики.

Довідково: Гурт Kalush зібрався у 2019 році. Почалося з фейсбук-посту соліста Олега Псюка, стверджує Бабель, – так і написав, що шукає учасників, яким "зайде" формат його роботи. Сам Олег – з Івано-Франківської області, з міста Калуш, як і назвав гурт.
До Kalush він співпрацював із проєктом Nashiem Worryk. Також записав дебютний альбом "Торба". Взяв собі псевдонім Псючий син. 
Після кличу від Олега у команду прийшов Ігор Діденчук (з Волині).  Він стверджує, що грає на 50 інструментах. Розповідав: "Усе життя вчуся грати на ударних, клавішних, струнних, народних і духових, а зараз досліджую фольклор. Їжджу по селах, записую пісні, які виконують бабусі". 
Третій учасник гурту – Килиммен, його легко впізнати за костюмом з килимовим орнаментом. Псюк характеризує його як збірний образ українського хіп-хопу з пострадянським минулим – "український супергерой". У Килиммена декілька ролей – танцює брейк, хіп-хоп і гопак, діджеїть, читає реп і співає.
Після створення нового проєкту Kalush Orchestra до гурту приєдналися ще двоє волинян: Тимофій Музичук та Віталій Дужик.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Хотів допомогти дітям». Волинянин прихистив у себе вдома три родини переселенців
Наступна новина Вночі окупанти вдарили ракетами по військовому об'єкту на Львівщині
Останні новини
Схожі новини