Карантин триватиме, поки не з'явиться вакцина від коронавірусу, – учені

Карантин триватиме, поки не з'явиться вакцина від коронавірусу, – учені
Фото ілюстративне

Державам доведеться стежити за новими випадками зараження й запроваджувати нові карантинні обмеження до того часу, поки не з'явиться вакцина проти COVID-19.

Про це пише The Guardian з посиланням на нове дослідження китайських фахівців, інформує 24 канал.

Пекін узяв під жорсткий контроль щоденне життя своїх громадяні, і це дозволило покінчити з першою хвилею COVID-19, визнали вчені з Гонконгу. Втім загроза другої хвилі захворювання цілком реальна.

«Хоч ці заходи контролю, вочевидь, скоротили кількість випадків зараження до дуже низького рівня, без колективного імунітету проти COVID-19 поширення запросто може знову посилитися. Тому що бізнес, заводи й школи поступово відновлюють роботу», – зазначив професор Джозеф Т. Ву з Університету Гонконгу.

Китай зміг зменшити так зване репродуктивне число вірусу – йдеться про показник, який вказує, скільки людей одна хвора на COVID-19 людина може заразити.

Раніше ця цифра у Китаї сягала 2 – 3, тепер вона менше одиниці. Але вчені застерегли, що в разі відновлення нормального темпу життя й надто швидкого зняття всіх обмежень, репродуктивне число знову зросте.

«Пошук балансу між відновленням економічної активності й збереження репродуктивного числа нижче одиниці – це найкраща стратегія до того часу, поки ефективна вакцина не стане широко доступною», – заявив Ву.

Автори у висновку зазначили, що якщо заходи контролю й ослабляти, то лише поступово. Якщо допустити стрибок рівня зараження, це принесе «вищі втрати для здоров'я й економіки», навіть якщо жорсткі обмеження знову повернути назад для зупинки спалаху.

Читати також: Ліків від коронавірусу немає. Що відомо про лікування та вакцину від COVID-19?


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києво-Печерській лаврі – 26 випадків коронавірусу
Наступна новина У хворого на коронавірус нововолинця – 62 контактні особи
Останні новини
Схожі новини