У хворого на коронавірус нововолинця – 62 контактні особи

У хворого на коронавірус нововолинця – 62 контактні особи
Фото ілюстративне

У захворілого на коронавірус 72-річного чоловіка з Нововолинська виявили 62 контактні особи. Їм рекомендували самоізолюватися та в разі появи симптомів телефонувати до  сімейних лікарів. Усім їм обіцяють провести ПЛР-тестування.

Про це стало відомо 9 квітня під час засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, повідомили у міській раді.

Нагадаємо, 8 квітня у Нововолинську в 72-річного чоловіка лабораторно підтвердили випадок COVID-19. Стан хворого – важкий.

Пацієнт спочатку перебував на лікуванні у терапевтичному відділенні із пневмонією, згодом стан погіршився, і його перевели у реанімацію й підключили до апарата штучної вентиляції легень.

9 квітня його стан стабілізувався, та згідно з алгоритмом дій чоловіка мають перевести до обласної клінічної лікарні.

У міськраді запевняють, що там, де виявлені контактні особи, проводиться дезінфекція під’їздів. Навдовзі дезінфікуватимуть тротуари та вулиці міста.

Крім того, 8 квітня до лікарні поступили ще двоє людей із явними ознаками коронавірусної інфекції. Вони разом із хворим, що має підтверджений діагноз, лікувалися у санаторії «Червона калина» на Рівненщині. Ще п’ятеро чоловік, які також повернулися із цього санаторію, перебувають на самоізоляції.

Із ознаками пневмонії до Нововолинської ЦМЛ у інфекційне відділення поступив мешканець Іваничівського району. Але цей випадок не пов’язаний із попередніми.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Карантин триватиме, поки не з'явиться вакцина від коронавірусу, – учені
Наступна новина 5 медиків, які контактували з Духневич, не захворіли на коронавірус
Останні новини
Схожі новини