Каталонці проголосували за депутатів, що відстоюють незалежність. ВІДЕО

Каталонці проголосували за депутатів, що відстоюють незалежність. ВІДЕО

Три партії, що виступають за незалежність Каталонії, отримали більшість голосів на регіональних парламентських виборах. Їм належать 70 мандатів із 135 можливих.

Але найбільшу підтримку отримала партія "Громадяни", яка виступає за єдність з Іспанією. Тож саме її лідер і формуватиме уряд. Попри це політики, що вимагають повної автономії, вважають ці вибори своєю перемогою.

Попри оптимістичні заяви республіканців − фракція втратила два місця − в порівнянні з виборами 2015-го. Відсторонений Мадридом екс-лідер Каталонії Карлес Пучдемон святкує перемогу прихильників незалежності у Брюсселі. Виголошуючи вітальну промову, він пообіцяв повернутись до Барселони.

Прем'єр-міністр країни Маріано Рахой задоволений результатами, бо проіспанська партія отримала перемогу. Загалом вибори засвідчили бажання каталонців брати активну участь в політичному житті. Адже цьогорічна явка виборців є рекордною. Майже 82% громадян прийшли та висловили свою позицію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині фура перекинулася вверх колесами. ФОТО
Наступна новина «На Волині все більше команд, які хочуть грати у футзал», - Сергій Голоскоков
Останні новини
Схожі новини