Перший відпочиває: де найкращі пляжі Європи

Перший відпочиває: де найкращі пляжі Європи

Літо у самому розпалі, тож волиняни активно йдуть у відпустки, аби відпочити.

Одні їдуть до моря, інші – у гори. І якщо у минулому випуску Перший відпочиває ми розповідали вам про популярні напрямки відпочинку – Єгипет, Туреччину та Туніс, то нині покажемо, де можна цікаво провести відпустку у Європі. 

Такими основними пляжними напрямки є Греція, Італія, Іспанія і Хорватія та Чорногорія. Наш гід – команда туристичного агентства «Море турів», яке знаходиться у Луцьку на проспекті Волі, 9.

«У Європі дуже популярні такі морські, пляжні напрямки, як Іспанія та Греція. Також їдуть у подорожі в Італію. Не меншою популярністю користуються Хорватія і Чорногорія, де просто казкове море і неймовірна природа. У цих країнах кращі в Європі галькові та піщані пляжі, добре розвинена туристична інфраструктура і, що не менш важливо, тут ви відпочинете цікаво та змістовно.

Поїхавши до Іспанії чи Греції на море,  ви не будете, як наприклад у Єгипті, сидіти в готелі чи розважатись на пляжі. Тут ви зможете подорожувати, відвідувати різні історичні місця, пуститись у гастротур і навчитись готувати садзикі чи лазанью», – розповідає директор ТА «Море турів» Світлана Віщик.

Греція

У Греції є острівна частина, а є – материкова. За словами топ-менеджера з продажу ТА «Море Турів» Юрія Дубини, основні курорти Греції – це Халкідікі, Пелопоннес, Лутракі, Родос, Крит, Корфу і, звісно, Санторіні. Зазвичай, туристи обирають путівки на двох зі сніданками або з сніданками і вечерями.

«У Греції немає проблем з харчуванням. Ви просто не зможете всидіти тільки на пляжі і в будь-якому випадку подастесь у подорож. У Греції є дуже мальовничі куточки і паралельно багато закладів з дуже хорошим європейським харчуванням. Тому вам не захочеться повертатись у ресторан свого готелю заради обіду, коли краще скуштувати місцеву страву з морепродуктів просто від шеф-кухаря.

Сезон у Греції починається з середини квітня і триває до середини жовтня. Тут дуже багато готелів і місць для відпочинку туристів. У туристичний сезон відкривається багато чартерних рейсів до Греції з Києва і Львова. Переважно обирають тури на 7-10 ночей», - розповідає Юрій Дубина.

Турагент радить обов’язково відвідати острів Санторіні, античне місто у білих кольорах, Афіни і Пелопонес, де проводились перші олімпійські ігри. За словами Юрія Дубини, руїни древніх міст у Греції просто казкові, тож залишаться у пам’яті на завжди.

А от його колега Дарина Міщук, яка нещодавно повернулася з Греції, просто в захваті від місцевих пляжів та моря.

«Щодо пляжів і моря, то море в Греції дуже гарне і чисте. Пляжі переважно з піску, але є і з гальки. Готелі більш європейського стандарту переважно 4-зіркові з невеликими територіями. До моря від таких готелів може бути 300-400 метрів.

Харчуватися у Греції не дуже дорого – 10-15 євро, тому спокійно можна обирати тур зі сніданками. Зауважу, що краще бронювати заздалегідь, адже на ранньому бронюванні можна неабияк зекономити. Так, у квітні ціни на відпочинок у Греції стартують від 400 євро зі сніданками і вечерями. Нині – це вже 700-800 євро в той самий готель», - розповідає Дарина Міщук.

Наприкінці сезону ціни падають. За словами Юрія, Греція ідеально підходить для екскурсійного відпочинку, який можна поєднати з пляжем і морем. Це той варіант, який підходить і для тихого сімейного відпочинку. Аби поїхати в Грецію в туристичну подорож, потрібно мати біометричний паспорт або звичайний закордонний з шенгенською візою.  


Італія

Найбільш популярними курортами в Італії є Ріміні, Калабрія, Лідо-ді-Єзоло, Савона, Портофіно, а також острови Сардинія та Сицилія.

«Якщо їхати в Італію, то готелі часто пропонують лише сніданки. Готелі невеликі з маленькими територіями і розташовані в дуже гарних місцях. Тут дуже гарні піщані пляжі. Туристи часто бронюють готелі, приїжджають і їдуть у мандрівку по Італії, адже це та країна, де найбільше пам'яток ЮНЕСКО. Тому подивитися там точно є на що. Це вважається найбільш популярна екскурсійна країна. Відпочинок підходить як для сім'ї, так і для молоді. Приїхати на відпочинок у тур і сидіти в готелі – це не для Італії», - розповідає директор ТА «Море турів» Світлана Віщик.

Так, тур в Італію на двох дорослих коштує на ранньому бронюванні 500-600 євро зі сніданками або сніданками та вечерями. У розпал сезону, червень-липень-серпень, ціни стартують від 800 євро. Готелі в Італії переважно трьох-, або чотирьохзіркові.  

Оскільки це країна, яка входить до Євросоюзу, в’їзд не потребує отримання візи. Треба лише біометричний паспорт або звичайний закордонний з шенгенською візою.


Іспанія

Туристичну Іспанію поділяють на острівну і материкову. Серед найбільш популярних курортів - Коста Брава, Коста Дорада і Коста Бланка. Також там є острівні туристичні місця – Майорка, Канарські острови, Тенеріфе, а також всіма омріяна Ібіца.

«Я хочу відзначити, що такі курортні міста, як Коста Дорада мають хорошу локацію, адже розташовані досить близько до столиці Каталонії Барселони.

Туристичний сезон починається в Іспанії з початку травня, коли авіакомпанії запускають чартерні рейси. Однак море добре прогрівається лише в середині червня. Завершується сезон на початку вересня. Тури в Іспанію переважно купують зі сніданками. Пляжі переважно піщані, але в Коста Браві вони покриті дрібненькою галькою, яка досить подібна на пісок. Харчування дуже смачне.

Переважно в цих країнах їдять морепродукти. Різноманіття страв дуже велике», - розповідає топ-менеджер з продажу ТА «Море Турів» Юрій Дубина.

В Іспанії переважно три- або чотиризіркові готелі. П'ятизіркових готелів там майже немає, вони надзвичайно дорогі та розташовані далеко не в центрі міста. У кожному готелі Іспанії високоякісне харчування. Також, за словами Юрія Дубини, в Іспанії дуже цікава і насичена екскурсійна програма. Тут варто відвідати передусім саму Барселону (музей Сальвадора Далі, Монсеррат та Саграда Фамилия).  

«Навіть можна з’їздити до Франції, адже вона поряд. А ще - Монако і Канни. Можна так само поїхати на острови і зайнятися дайвінгом. Біля Барселони є невеличкі гарні міста з колоритними вуличками. В Іспанії ви точно не будете сидіти в готелі.

Ціни на тури по ранньому бронюванню, звісно, будуть дешевші - від 600 євро на двох. У сезон може бути від 900 євро зі сніданками. Відзначу, що дуже багато готелів розташовані на другій лінії від моря, але це туристам дуже подобається, бо можна пройтися прогулятися, а не лише сидіти на пляжі», - розповідає Юрій Дубина.

Для подорожі вам знадобиться лише закордонний паспорт з шенгенською візою або біометричний.


Хорватія і Чорногорія

Це країни-сусіди, які мають спільне Адріатичне море. Хорватія має дуже багато островів і півостровів. Найбільш популярні курорти – Дубровник, Будва, Загреб, Пула та фешенебельна Опатія. Сезон у Чорногорії і Хорватії починається у червні і триває по середину вересня. У ці країни навіть часто їздять у подорожі на власному авто.  

«Адріатичне море надзвичайно чисте, а пляжі переважно з гальки. Деякі готелі насипають піщані пляжі.  Загалом, Хорватія дуже гарна країна, тут мальовнича зелена природа. Територія готельчиків невелика. Є такі готелі, які знаходяться просто на одному острівку.  

Харчування надзвичайно хороше. Варто зауважити, що ціни в Хорватію дещо вищі, ніж в Чорногорію. Але обидві країни дуже цікаві в плані екскурсійного варіанту», - розповідає Юрій Дубина.

Загалом тур на двох у Хорватію може обійтися у сезон 1200 євро на двох. За попереднім бронюванням – дещо дешевше. А от Чорногорія за цінами дешевша – 600-800 євро. Також часто в цих країнах туристи орендують вілли – будиночки на кілька кімнат з рестораном.

«На сьогодні багато хто їде у так звані релігійні тури по святих місцях Європи. Можна знайти і спокійні регіони для сімейного відпочинку, а можна і молодіжні, дискотечні. У цих країнах багато цікавих місць, де можна гарно погуляти, сфотографуватися, безліч таверн, ресторанів і цілих стріт-барів.

Мені найбільше запам’яталось з останньої поїздки – це старе античне місто на Родосі і поцілунок двох морів – Егейського і Середземного. А ще в цих країнах – просто неймовірна кухня, адже там багато морепродуктів. І скажу зі 100% впевненістю: поїхавши на пляжі Європи раз, ви буде повертатись туди знову і знову», - переконана менеджер ТА «Море турів» Дарина Міщук.

Текст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)

Також використано фотографії з особистого архіву менеджера з продажу ТА «Море Турів» Дарини Міщук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанка ледь не з'їла кукурудзяні палички з черв'яком. ФОТО
Наступна новина Повітряні кулі у Луцьку - з висоти пташиного польоту. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини