Катати на повітряних кулях в Луцьку будуть за 3000 гривень. Це – найдешевше в світі

Катати на повітряних кулях в Луцьку будуть за 3000 гривень. Це – найдешевше в світі

В Європі середня вартість польоту на кулі – близько 150 євро. У Луцьку під час Карнавалу повітряних куль, що відбудеться 1-2 червня, бажаючих кататимуть за 3000 гривень.

«Така вартість – катастрофічно низька. Пов’язано це із тим, що в Україні є багато пілотів, які не реєструють свою техніку, не страхують її і тому пропонують дуже дешеві ціни. Не треба, мабуть, пояснювати, що від цього залежить безпека людей, і ми категорично проти таких ризиків», – розповів генеральний директор Київського повітроплавального товариства «Монгольф’єр»
Сергій Скалько.

Як будуть катати?

Загалом є два режими польоту на повітряних кулях: вільний політ та в прив’язаному режимі.

Вільний політ триватиме близько години і буде коштувати 3000 гривень із людини.

Політ у прив’язаній кулі – суттєво дешевший (точну ціну організатори поки не називають, кажуть, що орієнтовно – 200-300 гривень). Така куля буде розташована на іподромі і підніматиме людей на висоту близько 30-40 метрів.

«Я завжди пілота порівнюю з художником. Він в небі творить… Що робить літак? В пілота є визначений наперед маршрут, чітка інструкція і команди диспетчера… А в нас все по-іншому. Ти злетів і робиш все під настрій, під компанію, яка з тобою. Хочеш – летиш високо, хочеш – низько. Робиш політ гарним та яскравим. Це не просто механічний процес, в це треба вкладати душу, але це потім обов’язково повертається позитивними емоціями людей», – поділився пілот.

Як стати пілотом?

Цього року до Луцька привезуть 8 повітряних куль. До речі, одна із них – незвичної форми: у вигляді сови.

Загалом в Україні близько 80 повітряних куль та 60 пілотів. Організатори польотів висловили сподівання, що після другого фестивалю у Луцьку з’являться бажаючі стати пілотами і, можливо, в місті навіть з’явиться своя куля.

«Теоретична частина навчання триває десять днів. Із них – 80 годин лекцій і 12 годин самопідготовки. Тоді треба пройти медкомісію. Вона – досить складна, на такому ж рівні, як для пілотів літаків. Потім – 16 годин льотної підготовки. Вартість навчання на пілота повітряної кулі – від 2 тисяч доларів», – розповів Сергій Скалько.

Націкавіше із програми

Карнавал повітряних куль у Луцьку буде тривати впродовж 1-2 червня на іподромі.

1 червня

19.00 – DJ парад і підйом куль

21.45 – фаєр-шоу

2 червня

16.00 – бесіда про польоти та повітряні кулі із керівницею асоціації повітроплавства (Німеччина) Людмилою Самборською та головою асоціації повітроплавства України Сергієм Скалько

19.00 – DJ парад і підйом куль

21.45 – світлове шоу з повітряними кулями, закриття карнавалу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькій міській лікарні з'явився надсучасний мікроскоп для операцій на вусі і гортані
Наступна новина Чи класно у луцьких хостелах. Ми переночували у кожному
Останні новини
Схожі новини