Еко-туалети та кондиціонери. Показали, якими будуть нові плацкартні вагони

Еко-туалети та кондиціонери. Показали, якими будуть нові плацкартні вагони

Укрзалізниця показала перший плацкартний вагон після капітального ремонту вартістю 10,5 млн гривень.

Про це повідомила прес-служба УЗ.

“Після ремонту у вагоні змінюється інтер’єр салону вагона, встановлюються нові сучасні вікна, полички, обладнання. У купе для зручності пасажира — додаткові місцеві світлодіодні світильники на кожне місце, а верхні полички обладнані захисним бортиком. Також встановлюються екологічно чисті туалетні комплекси закритого типу, системи відеоспостереження, дахова система кондиціювання повітря. У службовому купе провідника є пульт керування системами вагона, енергосистема вагона обладнана перетворювачем напруги”, - зазначив голова правління УЗ Євген Кравцов.

За словами очільника УЗ, вартість ремонту одного плацкартного вагону - близько 10,5 млн гривень. Це вдвічі дешевше, ніж купівля нового. Відремонтовані вагони зможуть їздити 14 років. 

“Із оновлених вагонів Укрзалізниця формує нові поїзди та включає їх у вже існуючі. Цього року ми вже запустили новий поїзд до Маріуполя, який повністю складається з модернізованих вагонів. У жовтні плануємо ще один такий поїзд за цим напрямком», — розповів Кравцов.

Нагадаємо, нещодавно керівник УЗ Євген Кравцов розказав, що в українських поїздах планують відмовитися від традиційних стаканів з металевими підставками.

Загалом Укрзалізниця має 1200 плацкартних вагонів, 200 з них можна відремонтувати таким чином. Середній вік вагонів – 32 роки.

 




Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Росія і Білорусь створюють «союзну державу», - ЗМІ
Наступна новина Журналістський спадок Івана Корсака. Колонка
Останні новини
Схожі новини