Кіберполіція викрила українського хакера, який працював на міжнародне угруповання Cobalt

Кіберполіція викрила українського хакера, який працював на міжнародне угруповання Cobalt

Кіберполіція викрила українського хакера, який працював на міжнародне угруповання Cobalt, члени якого причетні до масових атак на різноманітні світові банки. Про це пише прес-служба Кіберполіції.

Згідно з повідомленням, було встановлено причетність 30-річного мешканця Києва до до розробки вірусів, кібершпигунства та продажу персональних даних громадян з усього світу а також отримання віддаленого доступу до персональних комп'ютерів.

«Після отримання доступу до комп’ютера, зловмисник отримував персональну інформацію та банківські реквізити усіх клієнтів банку чи готелю, комп’ютер яких було уражено. Отриману інформацію – продавав. Встановлено, що під час однієї із таких оборудок йому вдалося продати близько 140 000 реквізитів банківських карток. Тоді, за попередніми підрахунками, сума «гонорару» становила майже $1,5 млн», – йдеться в повідомленні.

В угруповуванні киянин працював з 2016 року. До його обов’язків входила розробка та підтримка належної роботи експлойтів, які використовували вразливості у найбільш розповсюджених серед користувачів програмних продуктах.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У МОЗ порадили, як вберегти своє серце
Наступна новина Савченко «вичитав» працівників Волинської ОДА
Останні новини
Схожі новини