Кількість вагітних є показником рецесії – дослідження

Кількість вагітних є показником рецесії – дослідження

Економісти та інвестори мають зважати на цей показник.

Економісти і інвестори повинні звернути увагу на народжуваність, щоб зрозуміти, коли в економіці відбудеться спад, повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на доповідь Національного бюро економічних досліджень (NBER) США.

Як показує дослідження 3 останніх рецесії в країні, кількість вагітних почала падати, зокрема, за півроку до початку погіршення ситуації в економіці.

«Хоча попередні дослідження говорили про те, що рівень народжуваності слідує за економічними циклами, NBER першим вказало на зниження народжуваності як на випереджаючий показник рецесії», – йдеться у повідомленні.

Так, професор економіки Університету Нотр-Дам і один з авторів звіту Даніель Хангерман зазначив, що разюче падіння числа вагітностей було очевидним перед рецесією, яка сталася після фінансової кризи 2007 року, водночас зазвичай стверджувалося, що цей спад було важко передбачити.

«Ніхто з експертів не передбачав, і в перші кілька місяців багато бізнес-лідерів були переконані в тому, що економіка відчуває себе добре», – сказав Хангерман. Водночас, факт полягає в тому, що статистика народжуваності розповідала іншу історію.

Так, кількість вагітних в США дещо збільшилася між першим півріччям 2006 року і першим півріччям 2007 року. Однак в річному обчисленні в III кварталі 2006 року показник знизився, хоча американські фондові індекси, як і раніше били історичні рекорди, йдеться у повідомленні із посиланням на видання The Financial Times.

Крім того, NBER розглядало також зміни рівня народжуваності в останні 3 економічних цикли – на початку 1990-х років, на початку 2000-х років і наприкінці 2000-х років. Народжуваність в країні в період 1989-2016 років становила 109 млн. Як відзначають автори дослідження, рішення завести дитину, можливо, відображає ступінь оптимізму щодо майбутнього.

Вчені з'ясували, що зниження числа вагітних пророкує економічну кризу краще, ніж багато традиційних індикаторів таких, як споживча довіра або покупка великих дорогих речей.

Проте, кореляція між народжуваністю і рецесіями не ідеальна. Були періоди, коли число вагітностей падало, а ситуація в економіці не погіршувалася, відзначають автори дослідження.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У шотландському готелі з крана замість води буде литися пиво
Наступна новина «Клуб 50+»: чому бізнесу не варто ігнорувати старшу аудиторію
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні