Ківерцівська міська рада виставила на продаж 15 колишніх сховищ. Розказуємо і показуємо

Ківерцівська міська рада виставила на продаж 15 колишніх сховищ. Розказуємо і показуємо
Фото з платформи «Прозорро.Продажі»

Ківерцівська міська рада виставила на продаж колишні сховища, які були захисними спорудами цивільного захисту. Йдеться про 15 приміщень. Частину з них уже продали, а частина ще чекає на покупців. Відповідні оголошення про продаж розмістили на платформі «Прозорро.Продажі». 

Усі приміщення збудовані у 1961 році, зараз же вони зруйновані й уже не можуть виконувати основну функцію – слугувати укриттям у разі військових дій. У міськраді кажуть, що ці споруди вони отримали у 2018 році від Ківерцівської районної ради. Декілька ангарів та сховищ були продані й у 2014 році, зараз там ведеться підприємницька діяльність по випалюванню деревного вугілля, але жодна з цих будівель не є у реєстрі захисних споруд цивільного захисту, вони уже не мають такої функції. 

«Можливо це якась колишня ракетна база була, але згодом об’єкти були виведені із цивільного обороту і зняті з реєстру захисних споруд. Вони там усі знищені, фактично лишилися самі цеглини. Це майно міська рада утримувати не може, використовувати їх за призначенням теж не може, оскільки ми не можемо займатися підприємницькою діяльністю.  В аукціоні ми мусимо називати їх сховищами, бо так само вказано в технічних паспортах, але ми робили запит на ДСНС перед опублікуванням і вони підтвердили, що усі ці об’єкти не відносяться до захисних споруд цивільного захисту, вилучені з цивільного обороту і в реєстрі їх нема. 

Аукціони проходять, договора купівлі-продажу в процесі укладення, далі будуть розрахування, перереєстрація права власності, і що з ними далі буде – невідомо. Земельна ділянка в лісовому фонді і нове будівництво там дуже складно буде почати, а відновити ті об’єкти, які були – більш реально», – начальниця відділу з питань публічних закупівель і договірної роботи Ківерцівської міськради Ірина Гурич. 

Сховище №25 з бетонним майданчиком №24

Цю споруду, яка була призначеня для захисту населення, загальною площею 32 кв.м збудували у 1961 році. Вона розташована у Сокиричах на вулиці Солдатській, 24. Її продали за 57 тисяч гривень Ілоні Назарук (28-річна жителька села Сокиричі, на місцевих виборах у 2020 році балотувалася від політичної партії «Разом Сила»).

Технічний блок

Цей технічний блок також був спорудою цивільного захисту населення. Його площа – 121,9 кв.м. Розміщений у селі Сокиричі на вулиці Солдатській, 8. Приміщення придбала та ж Ілона Назарук за ціною 218 тисяч гривень.

Сховище №6 з бетонним майданчиком №7

Споруда має 85,4 кв. м. Вона розміщена у Сокиричах за адресою вул. Солдатська 16. Її теж придбала Ілона Назарук за ціною 154 тисячі гривень.

Караульне приміщення

Це приміщення також було захисною спорудою. Збудоване у 1961 році. Має площу 98,7 кв.м (під забудову – 122,6 кв.м). Розташоване у тому ж селі і на тій же вулиці, що й попередні лоти. Придбала його знову ж Ілона Назарук за ціною у 175 тисяч гривень.

Сховище №2 з бетонним майданчиком №3

Цю споруду продали у січні 2022 року за 60 тисяч гривень. Її площа 33,2 кв.м, збудована у 1961 році. Розташовується у селі Сокиричі на вулиці Солдатській,18. Покупцем став Володимир Дмитрук із села Тростянець, який займається ремонтними роботами та будівництвом.

Сховище №5

Це колишнє сховище має лишень 4 кв.м, з площею основи 7 кв.м. Розташоване у Сокиричах, на вулиці Солдатській, 19. За ціною 5 тисяч гривень його придбав той самий Володимир Дмитрук, який купив сховище №2.

Склад ЗІП-13

Ця споруда площею в 9 кв.м (під забудову – 14 кв.м) була також збудована у 1961 році. Вона розташована у Сокиричах на вулиці Солдатській,10. Її за ціною в 10 тисяч гривень придбав знову Володимир Дмитрук.

Склад ЗІП-15

Це приміщення, яке було призначене для захисту цивільного населення продали за 10 тисяч гривень теж тому ж Володимиру Дмитруку. Площа складу – 9 кв.м. (під забудову – 15 кв.м.). Воно також розташоване у Сокиричах на тій же вулиці, що й попередні лоти.

Сховище №20 з бетонним майданчиком №21

Продають споруду загальною площею 32 кв. м (площа основи під забудову – 49 кв.м). Сховище збудували у 1961 році. Стартова ціна приміщення – 56 700 гривень без ПДВ. Переможцем в аукціоні став Станіслав Ревко ( житель Ківерець, займається програмуванням),який запропонував купити сховище за 28 350 гривень. Розташована споруда у селі Сокиричі, вулиця Солдатська, 23.

Склад опалювальний

Склад у селі Сокиричі на вулиці Солдатській, 14 також є колишньою захисною спорудою цивільного захисту. Його площа – 36,7 кв.м (площа основи 46,6 кв.м). Збудований був у 1961 році. Його початкова ціна становила 9 300 гривень. Переможцем в аукціоні став Валерій Ткачук із села Тростянець, займається роздрібною торгівлею.

Сховище № 19 з бетонною площадкою №16

Цю споруду також продають у селі Сокиричі, на тій же вулиці – Солдатській, 22. Площа сховища – 32 кв. м, площа основи під забудову – 49 кв.м. Початкова ціна продажу лоту – 28 350 гривень. І в цьому аукціоні переміг той же Валерій Ткачук. Він погодився придбати сховище за початковою ціною. 

Склад опалювальний

Склад, який є захисною спорудою за документами, продали у селі Сокиричі на вулиці Солдатська, 13. Тут площа приміщення становить 36,7 кв.м. (під забудову – 46,6 кв.м). Початкова ціна – 9 300 грн без ПДВ. Переможцем в аукціоні стала Яна Церкевич, жителька Ківерець, займається роздрібною торгівлею. 

Сховище № 12

Ця ж захисна споруда розташована у селі Сокиричі на вулиці Солдатській, 20. Аукціон відбудеться 14 березня, початкова ціна приміщення площею 24,9 кв.м (під забудову – 34,3 кв.м) – 22 050 гривень без ПДВ. 

Сховище №13 із бетонним майданчиком №11

Продають колишню захисну споруду площею 32 кв.м (під забудову – 49 кв.м.). Побудували сховище у 1961 році, його початкова ціна – 28 350 гривень без ПДВ. Розташоване у селі Сокиричі на вулиці Солдатській, 15.

Проводити цей аукціон будуть 14 березня.

Склад опалювальний

Склад, який є захисною спорудою за технічною документацією, має площу в 36,7 кв.м. Розміщений у Сокиричах на вулиці Солдатській, 13. Початкова ціна становила 18 600 гривень. Але аукціон не відбувся. 

Інформацію про продаж майна також розмістили і на сайті міської ради 23 грудня 2021 року. Загалом же йдеться про 15 захисних споруд, усі вони розміщені у селі Сокиричі на вулиці Солдатській. Якщо врахувати ціну усіх лотів, то Ківерцівська міська рада хотіла би вилучити за ці приміщення 861 650 тисяч гривень. 

Підготувала Юлія ГАЛЕЦЬКА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через обстріли бойовиків постраждали працівники ДСНС
Наступна новина Півторарічна дитина, яку покинула матір, нині перебуває у лікарні Володимира
Останні новини
Схожі новини