Київська компанія хоче харчувати пацієнтів волинських лікарень

Київська компанія хоче харчувати пацієнтів волинських лікарень

Сьогодні, 18 січня, у прес-центрі обласної ради відбулась презентація організації харчування у лікарнях столичною компанією "Foodicine". 

Генеральний директор ТОВ "Фудіцина" Тетяна Коваль розповіла про шість головних напрямів діяльності очолюваної нею компанії, – інформує пресслужба Волинської облради.

Безпосередньо про організацію харчування у лікарнях учасникам зустрічі розповіла асистент гендиректора Яна Лисак. За її словами компанія розпочала свою роботу 6 років тому, за цей час їм вдалось здобути авторитет серед медичних закладів столиці.

"Наразі ми харчуємо 31 лікарню у Києві та області, загалом ми обслуговуємо 2/3 ринку столиці. За 2020 рік ми накормили понад 614 тисяч пацієнтів, приготували більше 2,5 млн порцій страв. Маючи багаж практики і знань наразі ми переходимо в регіони. Свої харчоблоки плануємо відкрити у Львові, Луцьку і Ковелі" , - наголосила вона.

Яна Лисак розповіла, що Ковельське МТМО сьогодні зробило перший крок до впровадження кейтерингу, адже було підписано договір про оренду харчоблоку цього медичного закладу із ТОВ "Фудіцина".

"Нашими подальшими діями тепер буде реконструкція та модернізація цього харчоблоку. Ми також маємо намір взяти на роботу тамтешніх працівників, які виявлять бажання співпрацювати із нами. У свою чергу ми забезпечимо їм гідні умови праці та навчимо працювати на новому обладнанні і за новими стандартами. Відповідно ми сплачуємо за енергоносії та плату за оренду харчоблоку, яким ми користуємось", - зауважила вона.

Якщо ж готова їжа транспортуватиметься до медичного закладу то за її якість та за вчасність доставки повністю відповідає компанія, переконує Яна Лисак.

"Для транспортування готової їжі наша компанія використовує сертифіковані термоси або ізотермічні контейнери, які щільно закриваються кришками, згідно вимогам Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", - каже вона.

Голова обласної ради Григорій Недопад зауважив, що обов'язковою умовою подальшої роботи підприємства "Фудіцина" у нашому регіоні є те, що воно має отримати волинську реєстрацію, аби податки надходили до бюджетів місцевих територіальних громад.

Директор КП " Волинський обласний медичний центр онкології " Юрій Малімон зауважив, що попередньо він уже мав зустріч із представниками цієї компанії , яку ініціював особисто, адже це питання його неабияк зацікавило, однак подальша співпраця наразі залишається під питанням з об'єктивних причин.

"За останні два ми місяці ми стикнулись із тим, що у нас почались проблеми із фінансуванням з боку Національної служби здоров'я. У цьому році ще жодному медичному закладу області не заплачено жодної копійки за наші послуги. Що буде далі - не відомо, тому говорити про якісь фінансові плани на рік не реально. Нам держава зараз створила такі умови, що трохи страшно переходити на кейтеринг. Наразі ж у кожного закладу є власний харчоблок, спонсори допомагають із продуктами, а працівники поки працюють без зарплати. А ви готові харчувати наших пацієнтів без фінансування?", - поцікавився він.

На це Тетяна Коваль відповіла, що для її компанії - це звична справа, адже вони працюють здебільшого із державними лікарнями. Мовляв, наше завдання спершу надати якісну послугу, а розрахунок за неї може бути здійснений пізніше. Різноманітною може бути й цінова полтика для кожного медичного закладу, запевнила вона.

"У наказі Міністерства охорони здоров’я №931 " Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні" йдеться про те, що ідеальне меню коштує від 150 грн на людину. Разом з тим, ми можемо знайти можливість харчувати пацієнта і за 25 грн в день, нам лише необхідно подумати чим ми можемо пожертвувати і на чому зекономити. Ми також завжди даємо альтернативу пацієнту- це покращене харчування за яке він сам сплачує додатково", - сказала вона.

Голова обласної ради Григорій Недопад зауважив, що керівництву компанії варто індивідуально підходити до кожної медичної установи області, адже у кожного своя специфіка, а тому має бути різний підхід.

"Нехай кожен керівник комунального закладу охорони здоров'я області надішле до апарату ради свої розрахунки по харчуванню пацієнтів, адже у нас наразі тривають бюджетні слухання. Ми зараз плануємо, як нам надалі жити і з якими показниками входити у 2021 рік, адже на початку лютого ми плануємо провести бюджетну сесію", - резюмував він.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як після локдауну працюватимуть кінотеатри і відбуватимуться концерти? Пояснення Мінкульту
Наступна новина Невдалий спуск: чотирьох дітей на Волині прооперують через катання на гірках
Останні новини
Схожі новини