«Хто відповідатиме за смерті вдома?». Луцькі депутати просять не закривати ковідні госпіталі

«Хто відповідатиме за смерті вдома?». Луцькі депутати просять не закривати ковідні госпіталі

Луцькі депутати вимагають від Верховної Ради, уряду та Міністерства охорони здоров’я не закривати ковідні шпиталі у Боголюбах та на базі Луцького клінічного пологового будинку. Кажуть, новий сплеск хвороби може трапитися дуже швидко.

Про це стало відомо у середу, 26 травня, під час сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про наміри Національної служби здоров’я виключити з переліку закладів, що надають допомогу хворим на covid-19, обласний госпіталь у Боголюбах та міський на базі пологового будинку. В цьому випадку лучанам лишилися б Волинська обласна інфекційна лікарня та Луцька центральна районна.

«Під час нещодавнього загострення, навіть враховуючи величезну кількість місць у Боголюбах та луцькому госпіталі, в інфекційній лікарні лишалося 10-15 місць з киснем. Уявляєте, що буде, якщо ці заклади закрити? Хто відповідатиме за те, що люди вдома помиратимуть?» - обурився міський голова Ігор Поліщук.

«Я розумію, що влада хоче зекономити державні гроші, але економити їх на житті і здоров’ї не можна. Нова хвиля може бути через тиждень, місяць чи восени – ми не знаємо коли. Уявляєте, що буде, якщо закрити ці госпіталі, розформувати бригади, перепрофілювати лікарні?» - додав він.

«Всі вірусологи, епідеміологи говорять про те, що вірус мутує. І ніхто не знає, що буде восени. А організувати палату з киснем – це не те саме, що організувати прийом сімейного лікаря. Дуже дивне це рішення НСЗУ», - сказала також депутатка Оксана Лєщинська.

Депутати вирішили звернутися до центральної влади з вимогою не закривати госпіталі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку з’явиться мобільний додаток для парковок
Наступна новина Україна заборонила імпорт електроенергії з Білорусі та Росії до жовтня цього року
Останні новини
Схожі новини