Коли дороги державного значення стануть платними для вантажівок

Коли дороги державного значення стануть платними для вантажівок

Міністерство інфраструктури розробило законопроєкти, які передбачають введення плати за користування дорогами державного значення для вантажівок із 2023 року. Цього вимагає Угода про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це Громадському повідомили в Міністерстві інфраструктури.

«Пропонується запровадити з 1 січня 2023 року плату за використання автомобільних доріг загального користування державного значення транспортними засобами повною масою 12 тонн і більше», — йдеться у відповіді Мінінфраструктури на запит hromadske.

Також там уточнили, що зібрані кошти направлятимуть до державного дорожнього фонду. За порушення цих правил буде адміністративна відповідальність. Однак робити платними для вантажівок будуть не всі дороги.

«Віднесення автомобільних доріг загального користування державного значення до розряду платних планується здійснювати з урахуванням показників рівності проїзної частини доріг», — уточнили в міністерстві.

Читайте також: Дорогу Ковель-Ягодин відремонтують за більш як 270 мільйонів гривень

Платні дороги в Україні

Поки у нас немає жодної такої дороги, однак вже є постанова уряду, яка встановлює максимальні тарифи для проїзду платними дорогами — для вантажівок, автобусів та іншого транспорту масою 12 тонн і більше. Він становить 0,133 євро за кілометр. За нинішнім курсом це 4,2 гривні. У цьому матеріалі ми розповідали про перспективи появи в Україні платних доріг.

Зазначимо, що, по-перше, це максимальний тариф, тобто він може бути меншим, але не більшим. По-друге, до 2023 року це може ще змінитись, та й не факт, що введення плати за проїзд не відтермінують.

Перелік автомобільних доріг загального користування державного значення — в постанові уряду. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани можуть залишитись без тепла, бо «Луцьктепло» боргує 30 мільйонів «Волиньгазу»
Наступна новина «Жовта» зона карантину. Чи перейдуть школи на «дистанційку»
Останні новини
Схожі новини