Коли епідемія коронавірусу в Україні піде на спад? Думка експертів

Коли епідемія коронавірусу в Україні піде на спад? Думка експертів
Фото ілюстративне

Епідемія коронавірусу в Україні може піти на спад аж із 2022 року, коли запрацюють вакцини.

Так вважає директор Інституту біохімії імені А. В. Палладіна НАН України, доктор біологічних наук Сергій Комісаренко, інформує РБК-Україна.

За його словами, за прогнозами в Україні вакцинація розпочнеться приблизно в середині наступного року, а закінчиться – наприкінці.

«Думаю, що вакцини запрацюють, і зрештою вірусна інфекція піде на спад починаючи з 2022 року», – припустив академік.

За словами ж лікаря-епідеміолога, голови ГО «Інфекційний контроль в Україні» Андрія Александріна, за найбільш сприятливого розвитку подій захворюваність на коронавірусну інфекцію піде на спад до червня 2022 року. І це за умови, що в Україні дійсно почнуть вакцинацію хоча б восени 2021-го.

«Якщо вакцинації не буде, то, на жаль, колективного імунітету, на який багато хто спочатку покладався, не відбудеться. Як показують дослідження, у перехворілих COVID-19 антитіла зникають через 2-3 місяці. Тому людина може хворіти повторно скільки завгодно разів», – зазначив експерт.

Читати також: Дедалі більше світла в кінці тунелю, – ВООЗ про пандемію коронавірусу

Нагадаємо, за прогнозами перша партія вакцин від COVID-19 з’явиться в Україні не раніше ніж у травні 2021 року завдяки програмі COVAX.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки волинян хворіють на ВІЛ та гепатит
Наступна новина Міністр культури Ткаченко пропонує двотижневий локдаун на новорічні свята
Останні новини
Схожі новини