Коли і які вакцини надійдуть до України найближчим часом

Коли і які вакцини надійдуть до України найближчим часом
Фото ілюстративне

Україна у найближчі терміни отримає нові партії вакцин від коронавірусу. Так, поставка вакцини від Pfizer у межах COVAX відбудеться до кінця травня, дози AstraZeneca – цього місяця та Novavax – у серпні. 

Про це заявив прем'єр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у ВРУ 21 травня, пише ТСН.

Так, зі слів Шмигаля, окрім партії Pfizer від COVAX у травні, до України має надійти ще 500 тисяч у другому кварталі , інші поставки - в 3 і 4 кварталі, відповідно.

"Стосовно підписаних контрактів. З компанією Pfizer підписано контрактів на 21,2 млн доз вакцин. З них - 1,2 млн доз по ініціативі COVAX. По цій ініціативі уже 240 тисяч доз поставлено до України", - нагадав голова уряду.

Також Україна очікує на нові партії вакцини від компанії AstraZeneca. Йдеться про понад 10 млн доз, із них 6,8 млн за COVAX, а 2 млн Covishield - від індійського Serum Institute. 

"1,2 млн доз (AstraZeneca. - Ред.) ми очікуємо з Польщі за домовленістю з Європейською комісією. По сто тисяч нам також обіцяють наші країни-партнери", - додав Шмигаль. 

Крім того, згідно з контрактом, у травні, червні та липні від індійського Serum Institute має надійти по 500 тисяч доз. Останньою протягом найближчих місяців надійде вакцина Novavax, якої законтрактовано наразі 10 млн доз. Так, 4 млн доз очікується у серпні, а 2 млн доз надходитимуть далі щомісячно.

"По Sinovac - 1,9 млн доз. І відповідно також є графік: 26 травня - 500 тисяч і ще 200 тисяч доз на початку червня", - сказав глава Кабміну.

Читайте також: В Україні – майже 5 тисяч нових хворих на коронавірус. Одужало – 12 845


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку під час реконструкції проспекту Волі знайшли довоєнний водяний клапан
Наступна новина У Ковельському районі незаконно зливали нечистоти
Останні новини
Схожі новини