Коли на «Ягодині» зникнуть черги вантажівок

Коли на «Ягодині» зникнуть черги вантажівок

Черги на міжнародному пункті пропуску "Ягодин", котрі виникли через запровадження польською стороною змін у правилах в’їзду до країни, можуть зникнути через один-два дні. 

Про це Суспільному повідомив начальник Волинської митниці Артем Гузь.

Зі слів керівника митниці, українська сторона наразі збільшила кількість інспекторів, котрі оформлюють документи для в'їзду, аби розвантажити пункт пропуску.

"Технологічна схема митного посту "Ягодин" дозволяє оформлювати 20-25 вантажівок в годину. Ми посилили виїзний напрям, збільшили кількість інспекторів, які здійснюють оформлення. На даний час робимо 30-35 оформлень за годину. Я гадаю, що за день-два ця ситуація вирівняється", – розповів Артем Гузь.

Як зазначив начальник Волинської митниці, черги утворилися через те, що водії, котрі прибули на "Ягодин" 15 грудня, не знали про необхідність ПЛР-тестування для перетину кордону.

Черг у пасажирському напрямку немає. Водій Олександр Байковський, який їде з Запоріжжя до Любліна, ПЛР-тест зробив. Каже: про зміни в правилах перетину кордону його ніхто не попереджав.

"Взагалі не знав. У мене щеплення європейське, але мені сказали, що не пустять без тесту. Учора тест коштував 500 гривень, сьогодні – 650 гривень", – додав чоловік.

Приїхав з Луцька на "Ягодин" для перетину українсько-польського кордону водій Андрій Романчук. Говорить: у черзі чекає майже добу.

"Ще три години і буде доба. От все стоїть, нікого не пускають", – зазначив чоловік.

Нові правила перетину кордону не стосуються учнів, студентів, які навчаються у Польщі, і людей, які їх супроводжують, – додав начальник Волинської митниці Артем Гузь.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ковід в Україні: майже 9 тисяч нових заражень та 328 смертей
Наступна новина На Донбасі загинув український військовий
Останні новини
Схожі новини