Коли щеплення від COVID-19 можна буде зробити в приватних клініках

Коли щеплення від COVID-19 можна буде зробити в приватних клініках
Фото ілюстративне

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від «Слуги народу» Михайло Радуцький прогнозує, що влітку щеплення від COVID-19 можна буде зробити в приватних клініках.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, пише УНІАН.

«Сьогодні щеплення від COVID-19 проводяться мобільними бригадами та в деяких кабінетах щеплення. Цей процес буде масштабуватися, додадуться ще сотні кабінетів щеплення, приєднаються сімейні лікарі, а влітку уколи почнуть робити у приватних клініках», - заявив він.

За словами Радуцького, значно більше осіб будуть вносити дані до реєстру вакцинованих і все складніше стане контролювати коректність та достовірність внесених даних. Тому вже сьогодні потрібно працювати над тим, щоб дані у реєстрі були захищені. Також активніше повинні діяти правоохоронці, щоб зупинити перші спроби внести «липові» дані до інформаційної бази.

«Європейські чи американські партнери повинні довіряти даним, які надає Україна. Якщо вони побачать, що індустрія «липових» довідок у державі продовжує працювати, що за певну суму можна внести дані до реєстру вакцинованих, то нам буде важко інтегруватися до світової системи вірусологічної безпеки. Нам потрібно забезпечити такий рівень захисту інформації у базі даних вакцинованих громадян, щоб у інших країн не виникало питань щодо її надійності», - резюмував він.

Нагадаємо, Україна розраховує отримати 8 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу в межах програми COVAX. У рамках цієї програми у країну надійдуть дози вакцин від виробників AstraZeneca та Pfizer.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку 71-річний чоловік вчинив самогубство
Наступна новина Закупівлю «пакунків малюка» хочуть відновити через Prozorro
Останні новини
Схожі новини