Коли у Луцьку стануть гарними кіоски і магазини на зупинках

Коли у Луцьку стануть гарними кіоски і магазини на зупинках

У Луцьку затвердили концепцію зовнішнього вигляду кіосків та торгових павільйонів на зупинках громадських транспортів. Правила стосуватимуться не лише нових споруд, а й тих, що десятки років стоять у місті.

Про це стало відомо у четвер, 22 квітня, під час засідання міського виконавчого комітету.

«У Луцьку є тимчасові споруди, які стоять десятки років. Жодним естетичним вимогам сучасності вони не відповідають», – сказав начальник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз.

З його слів, концепцію почали розробляти 2 роки тому. Довірили це архітектурному бюро «Формат». Завдання було – розробити просту форму, яка стане універсальною і привабливою в будь-якій частині міста.

«Вона повинна органічно виглядати як у спальному мікрорайоні, так і в історичній забудові», – наголошує посадовець.

У першу чергу ці правила стосуватимуться нових споруд, але й тих кіосків, що вже працюють, не оминуть.

«Власників тимчасових споруд, які не відповідають сучасним вимогам, ми будемо просити їх змінювати. Як правило, дозвіл дається на 3 роки. Коли підприємець буде приходити за поновленням договору, ми проситимемо змінити вигляд», – пояснив Веніамін Туз.

«Ми бачимо різне ставлення підприємців до цього, але в багатьох є розуміння, що це потрібно зробити. Більшість каже, що це хороша ініціатива, яка допоможе їм зекономити час і гроші на розробці і погодженні власної концепції», – додав він.

Кілька підприємців вже звернулися до міської ради із проханням надати проєкт, щоб почати реконструкцію. На тих же, хто категорично проти, інструментом впливу буде земля.

«Якщо вони хочуть продовжувати розміщення і мати документи на землю під своєю нерухомістю, відповідно повинні змінити вигляд споруди», – сказав головний архітектор міста.

Вартість такої реконструкції посадовець назвати не зміг, але визнав, що це може бути дорого. Справа у вартісних матеріалах, тому заміна їх допустима, якщо при цьому не постраждає зовнішній вигляд.

Наразі у місті – близько 250 кіосків і магазинів на зупинках. З часом їхню кількість планують зменшити.

«Думаю, реально років за 5 змінити вигляд більшості споруд. Не 100%, але значну частину», – сказав Веніамін Туз.

Якими стануть кіоски і магазини на зупинках – дивитися тут.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Петро Олешко: «Виборці чекають від депутата конкретного блага, але це неправильно»
Наступна новина Разумков і... братики. Паркетний переполох на сесії Волиньради. РЕПОРТАЖ
Останні новини
Схожі новини