Коли у Луцьку відновлять водопостачання

Коли у Луцьку відновлять водопостачання

У зв’язку з продовженням стабілізаційних робіт в енергосистемі України, у Луцькій громаді також можливі тимчасові аварійні зупинки водопостачання або пониження тиску води.

Про це повідомляє Луцькводоканал.

Через аварійні відключення електроенергії на об’єктах водоканалу відбуваються раптові, не прогнозовані зупинки об’єктів, зокрема й артезіанських свердловин. Також відбуваються  перемикання в електромережах, що призводить до автоматичного спрацювання захистів і аварійного відключення об’єктів підприємства.

При цьому КП «Луцькводоканал» намагається забезпечувати безперебійне водопостачання, працюючи в режимі 24/7. Станом на зараз  забезпечують баланс води, яка піднімається з надр і відразу після очистки такий же об’єм подається в місто.

Досягти робочого тиску в мережі водопостачання по місту при наявній ситуації в енергосистемі та з врахуванням розбору води можливо лише на ранок неділі.

«Просимо врахувати складні обставини, до яких призвела атака ворога! Закликаємо всіх користувачів послуг водопостачання максимально економно використовувати воду, щоб зменшити об’єм відбору, оскільки це також є одним із стабілізаційних факторів у системі водопостачання», – закликали у Луцькводоканалі.

Крім того, підприємство постійно консультується з енергетиками, щоб мінімізувати вплив планових і аварійних відключень на систему водопостачання і водовідведення міста.

Важливо, що попри надскладні умови, спричинені новою ворожою атакою, працівникам підприємства вдалося зберегти в робочому стані всі об’єкти підприємства, усе енергетичне і регулююче обладнання перебуває в робочому стані.

Упродовж найбільш критичної доби працівники КП «Луцькводоканал» працювали на межі можливостей, щоб врятувати систему водовідведення від непоправних наслідків.

У Луцькводоканалі радять створити тридобовий запас технічної води та подбати про наявність питної води на три доби для всіх лучан!

Читайте також: На Волині заживили 39% споживачів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині контрабандисти переправляли цигарки за кордон безпілотниками
Наступна новина Розшукують лучанина, який пішов із дому понад півтора місяця тому
Останні новини
Схожі новини