Люди допомагають одне одному: як учора працювали Пункти незламності на Волині

Люди допомагають одне одному: як учора працювали Пункти незламності на Волині

Мобільні Пункти незламності ДСНС Волині працюють цілодобово – за добу до них звернулось за допомогою понад 800 осіб, до пожежно-рятувальних підрозділів – майже дві сотні.

Про це інформує Головне управління ДСНС України у Волинській області.

Волинські рятувальники забезпечують функціонування 10 мобільних Пунктів незламності (наметів), що встановлені для якнайшвидшої та ефективної допомоги громадянам.

Зокрема, у Луцьку вчора розпочали діяльність додаткові два пункти – на проспекті Відродження (біля ліцею №23) та на бульварі Дружби Народів біля (ЖКП №2), у Ковелі відкрито Пункт незламності у районі «Сільмашу» (біля 11 садочка).

Дорослі громадяни та юнаки, як правило, підзаряджають електронні засоби зв’язку – струм вироблять генератори, що встановили рятувальники. Багато хто з людей приносить подовжувачі з собою – люди самоорганізовуються і допомагають таким чином одне одному.

У наметах тепло – працюють обігрівачі або теплові пушки, можна випити чаю чи кави.

У наметах встановлені вогнегасники та засоби надання медичної допомоги, є листівки з правил безпеки та порядку дій на випадок зникнення електропостачання, водопостачання, зникнення зв’язку тощо.

Найменші відвідувачі мають можливість погратись м’якими іграшками «Тигреня-рятувальник», а підлітки з цікавістю знайомляться з пожежно-рятувальним обладнанням спеціальної техінки служби 101.

Читайте також: У Луцьку та громаді світло вмикатимуть на кілька годин, – Поліщук


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку та громаді світло вмикатимуть на кілька годин, – Поліщук
Наступна новина Дітей з Луцька, які отруїлися чадним газом, виписали з лікарні
Останні новини
Схожі новини