Коли в українських аптеках почнуть продавати вакцину від коронавірусу

Коли в українських аптеках почнуть продавати вакцину від коронавірусу

У Міністерстві охорони здоров'я вважають, що вакцина від коронавірусу з'явиться в українських аптеках до літа 2021 року. Це дозволить пришвидшити вакцинацію населення.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, пише 24 канал із посиланням на «Інтерфакс-Україна». Відтак, люди, які не є в пріоритетних групах вакцинації, зможуть придбати препарат самостійно.

«Якщо говорити про появу вакцини на комерційному ринку в достатній кількості, думаю, що до літа з'являться легальні постачання вакцини», – зазначив Степанов.

Степанов нагадав, що національний план передбачає поетапну вакцинацію всіх українців державним коштом. Однак громадяни, які опинилися в кінці списку, зможуть вакцинуватися позачергово своїм коштом.

«Якщо людина розуміє, що потрапляє в п’яту групу, тобто буде вакцинована наприкінці 2021-го – на початку 2022 року, але хоче вакцинуватися раніше, вона зможе придбати вакцину на комерційному ринку», – пояснив міністр.

Читати також: 52% українців не готові вакцинуватись від коронавірусу, навіть безкоштовно, – опитування


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В облраді пропонують Волинський військовий ліцей передати державі
Наступна новина Після локдауну в Україні почнеться адаптивний карантин. Які заборони діятимуть
Останні новини
Схожі новини