В облраді пропонують Волинський військовий ліцей передати державі

В облраді пропонують Волинський військовий ліцей передати державі

У Волинській обласній раді пропонують передати державі Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. Наразі заклад належить до обласної комунальної власності.

Про це йшлося в ході бюджетних слухань, повідомили у пресслужбі обласної ради.

Депутати свою позицію мотивували тим, що ліцей фактично виконує державну функцію.

Зокрема пропозицію передати заклад державі висловив радник голови облради Михайло Імберовський. З такою думкою погоджуються  окремі депутати обласної ради.

Керівник закладу Павло Боснюк додав, що на повному державному утриманні аналогічні ліцеї у Києві та Сумах.

Начальниця управління освіти і науки ОДА Людмила Плахотна каже, що виконавча влада вже піднімала питання перед Міноборони та Міносвіти України, але ті у відповідь  відписували,  що наразі в Україні тривають процеси децентралізації, і відповідно за утримання ліцеїв повинні дбати місцеві влади.

Голова обласної ради Григорій Недопад з такою позицією не погоджується. Він вважає, що питання безпеки та оборони держави до процесів децентралізації не мають ніякого відношення, а держава не повинна відмовлятися від фінансування  цих галузей.

З обласного бюджету ліцею у 2021 пропонується виділити до 10 млн грн.

Нагадаємо, на розвиток Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної сотні у Ковелі потрібно 200 мільйонів гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Кожен спотикається в житті». На Волині школяра за продаж канабісу засудили до в’язниці
Наступна новина Коли в українських аптеках почнуть продавати вакцину від коронавірусу
Останні новини
Схожі новини