На Волині лісівники прибрали могили поляків, яких німці розстріляли 1942 року

На Волині лісівники прибрали могили поляків, яких німці розстріляли 1942 року

Працівники Колківського лісового господарства прибрали могили часів Першої та Другої світових воєн, які знаходяться в лісових масивах. В одній з них поховані поляки, яких німці розстріляли 1942 року.

Про це повідомляє ДП Колківське лісове господарство на своїй сторінці у фейсбук.

За інформацією лісівників, які посилаються на спогади місцевих мешканців, у 1942 році німці спалили польське поселення Обурки, а всіх його жителів розстріляли. В урочищі мешкало 22 сім'ї поляків.

«Сюди приїхала німецька поліція і оточила це польське поселення. Всіх зігнали в одну клуню і розстріляли», – йдеться у дописі.

Коли поляків розстріляли, то жителів села Рудники з підводами пригнали на Обурки. Одним доручили вивозити польське майно в Колки, а іншим наказали закопати трупи в урочищі Обурки, де і зараз є їх могила, кажуть місцеві мешканці.

У списку вбитих – 23 імені чоловіків і 25 імен жінок. Із вбитих – 20 дітей у віці 15 років.

Лісівники кажуть, що тоді ніхто не знав причини цієї трагедії. Лише пізніше стали говорити про те, що ніби урочище Обурки було місцем, де збирались поляки з інших поселень, що ніби вони мали заховану зброю і свою підпільну організацію, 

Читати також: Луцький священник розповів, чому не варто нести штучні квіти на кладовища.

Могили часів Першої та Другої світових воєн


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Проблеми із землею у волинян – через корупцію в Держгеокадастрі, – голова Луцької райради
Наступна новина У парку Володимира-Волинського встановили гігантські писанки. Фото
Останні новини
Схожі новини