Колядування, кутя, чаювання: у Воротневі тепло приймали дітей. ВІДЕО

Колядування, кутя, чаювання: у Воротневі тепло приймали дітей. ВІДЕО
Діти дізналися про ліс, його мешканців, роботу лісівників, а ще про українські зимові звичаї та традиції. Скріншот із відео

У Воротнівському молодіжному лісівничому центрі влаштували теплий прийом для дітей різних соціальних категорій, навіть колядників запросили. 

Захід відбувся 18 січня, повідомляє Сфера-ТВ.

Коли йде мова про активний відпочинок, то діти завше однозначно обирають Воротнів, стверджує голова громадської організації «Інститут волонтерства та громадської співпраці» Юлія Євпак.  Адже тут, каже волонтерка, дуже цікаво та, до слова, вже підростають молоді деревця, які дітки висаджували власноруч раніше.

Після колядувань біля ялинки господарі запросили дітей та їх мам до приміщення Лісівничого центру, пригостили усіх смачним чаєм з лікувальних лісових трав та, звісно ж, кутею. Адже за давнім звичаєм цього дня господині готують так звану голодну кутю, а сам день вважається пісним.

Біля розпаленого каміна дітям розповіли про ліс, його мешканців, роботу лісівників, а ще про українські зимові звичаї та традиції.

Крім цього, діти переселенців з Донеччини та Луганщини та їх мами взяли участь у майстер-класі з виготовлення смаколиків для пернатих. Частунки лісовим птахам діти розвісили на деревах, після чого годували диких качок, котрі зимують на місцевому ставку. 

Сповнені позитивними емоціями, як дітлахи так і їхні мами, щиро дякували лісівникам та волонтерам за активно проведений час і смачні частування. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Медик розповів, кому протипоказане купання на Водохреще
Наступна новина На Волині у трьох селах ліквідували ФАПи
Останні новини
Схожі новини