На Волині на обліку з усиновлення — 380 дітей

На Волині на обліку з усиновлення — 380 дітей

Станом на грудень на Волині є 380 дітей на обліку з усиновлення. Від початку 2023 року 28 неповнолітніх сиріт потрапили у родини.

Про це Суспільному розповіла начальниця служби у справах дітей Волинської облдержадміністрації Алла Оніщук.

"Торік у нас було, орієнтовно, 20 усиновлень, частково так, бо певний час не працювали суди. Цього року збільшилася кількість вже усиновлено 28 і ще близько 10 справ знаходяться на розгляді в судах", — говорить посадовиця.

Зі слів Алли Онищук, наразі на дітей до п'яти років – черга з усиновлювачів. Посадовиця зазначила, що діти старшого віку теж родини.

"Коли я казала про 380 дітей на обліку в області, то там не багато дітей до п'яти років. Основна частина дітей, які чекають на своїх батьків — це діти 10, 12 і 15 років. Ці діти теж чекають на своїх батьків", — говорить Алла Онищук.

За даними обласної Служби у справах дітей, від початку повномасштабної війни, з окупованих територій на Волинь привезли майже 30 дітей-сиріт.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де можна оформити біометричний паспорт у Луцьку
Наступна новина На Рівненщині у вантажівку волинянин врізалася автівка
Останні новини
Схожі новини