Командувачем військ ОК «Захід» призначили генерала Шведюка

Командувачем військ ОК «Захід» призначили генерала Шведюка

Командувачем військ оперативного командування "Захід" став бригадний генерал Володимир Шведюк.

Про це йдеться на офіційній фейсбук-сторінці командування.

"Шановні офіцери, сержанти, солдати! Відсьогодні, маю за честь очолити, без перебільшень, одне із найпотужніших військових з’єднань Збройних Сил України. Дуже вдячний за довіру командуванню, яке поклало на мене цю відповідальну місію. Це велика честь і привілей, і я розумію, що воно несе за собою велику відповідальність перед вами, перед нашими військовими частинами і перед Україною. Ми, як потужний організм, стоїмо перед великими викликами та завданнями, які потребують нашої кропіткої роботи, відданості та професіоналізму. Ядро оперативного командування "Захід" - велика кількість досвідчених офіцерів, готових долати будь-які труднощі. І я вірю, що ваш потенціал як команди досягне ще більших успіхів", - заявив новий командувач ОК "Захід".

За його словами, він прагне, аби командування стало зразком військової досконалості та тактичної майстерності.

"Разом ми зміцнимо нашу обороноздатність і продемонструємо непохитну відданість захисту нашої країни. Нам немає іншого вибору, як перемогти. І ми це зробимо. Слава Україні! Дякую за довіру!" - наголосив Володимир Шведюк.

Що відомо про Володимира Шведюка

Володимир Шведюк народився 23 червня 1969 року на Вінниччині у родині військового. Закінчив у 1999-2001 та 2019-2021 році — Національну академію оборони України.

У 2003 році Володимир служив у морській піхоті у Криму, згодом у береговій охороні, однак 2006 року звільнився. Початок АТО у 2014 році також зустрів на території Криму, тоді він перебував на державній службі.

Після повернення із Криму Володимир Шведюк повернувся на військову службу. Брав безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України. У 2015 році його призначили на посаду начальника штабу – першого заступника командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади. Від 21 травня 2016 року був призначений на посаду військового комісара Чернівецького обласного військового комісаріату оперативного командування "Захід" ЗСУ. А у 2018 році Володимир Шведюк став командиром 59-ї окремої мотопіхотної бригади і залишався на посаді по 2019 рік. Після того до березня 2022 року він перебував на посаді заступника командувача сил ТрО.

У березні 2022 року став начальником штабу угруповання Об’єднаних сил. А з січня 2024 року Володимир Шведюк – начальник штабу – заступник командувача Сил ТрО ЗСУ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Судили волинянина, який втік з військової частини після мобілізації та переховувався 9 місяців
Наступна новина На Волині судитимуть чоловіка, який зберігав фальсифіковані алкоголь та сигарети
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні