У волинських лісах на волю випустили 2 тисячі фазанів

У волинських лісах на волю випустили 2 тисячі фазанів
Фото Волинського ОУЛМГ

Волинські лісівники випустили 2 тисячі фазанів у вільні природні умови.

Фазанів закупили і привезли з Одеської області ще восени­. Загалом їх – 2 тисячі. Весь цей час птахів перетримували у фазанаріях.

А вчора, 12-го квітня, із настанням найбільш комфортних для проживання умов у природі, випустили на волю, – повідомила пресслужба Волинського ОУЛМГ. 

«Свобода фазанам поки сподобалася. Це було помітно з того, як вони покидали клітку. Сподіваємося, що птахи приживутся і дадуть гарне потомство. Особливо ж надіємося на свідомість людей.

Віримо, що ніхто не стане випалювати суху траву, де зараз птахи почнуть гніздитися», – йдеться у повідомленні. 

Таку справу держлісгоспи Волинського ОУЛМГ підтримують уже чотири роки поспіль. 

Варто зазначити, що вольєрне господарство на Волині останніми роками розвивається. Загальна площа фазанаріїв у держлісгоспах області - понад 11 тис. кв. м (створені вони вже у ДП «Володимир-Волинське ЛМГ», ДП «Колківське ЛГ», «Любомльське ЛГ», «Ківерцівське ЛГ»).

Тут птахів перетримували. А розселяють в різних угіддях - на території усіх 10 держлісгоспів Волині. Зокрема учора випускали 200 особин у ДП «Любомльське ЛГ». Ще 115 - у ДП «Колківське ЛГ».

Фото Волинського ОУЛМГ

Частину птахів лісівники лишають у вольєрах як маточне поголів’я.

Крім того, ще 370 особин, які випустили цієі весни, вирощені вже у власному фазанарії колишнього ДП «Горохівське ЛМГ» (тепер уже «Володимир-Волинське ЛМГ»).

Фото Волинського ОУЛМГ

Привезені у попередні роки птахи дали у вольєрі гарне потомство. Цілі - вирощувати чисто волинського фазана - ставлять собі і в інших державних підприємствах області.

Варто зазначити, що полювання на цього птаха на Волині поки заборонено - з метою досягнення в природі достатньої кількості.

">http://

Нагадаємо, у грудні 2021-го року на Волинь привезли майже чотири тисячі фазанів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через волинські пункти пропуску повернулися більше 100 тисяч українців
Наступна новина Без священника: ще одна парафія на Волині приєдналась до ПЦУ
Останні новини
Схожі новини