Як правильно вибрати пісок, щебінь, цемент. ПЕРШИЙ В ПОМІЧ

Як правильно вибрати пісок, щебінь, цемент. ПЕРШИЙ В ПОМІЧ

Прийшло тепло, а з ним – і будівельно-ремонтні плани. Сьогодні відповідаємо на питання, як правильно вибрати і де купити основні будівельні матеріали –  щебінь, цемент та пісок.

Консультує досвідчений спеціаліст, директор компанії «Спец Тех» Іван Дорошенко.  Ця компанія більше десяти років реалізовує сипучі будівельні матеріали, тож достеменно знають, який пісок, цемент чи щебінь потрібні саме для ваших потреб.

Як правильно вибрати пісок

Правильно обраний пісок – запорука міцності бетону і усієї майбутньої конструкції. Головне – знати, для чого використовуватимете суміш.

Наприклад, пісок з домішками глини ідеально підійде для мурування цегли. А без домішок – для заливки фундаменту і стяжки.

Також потрібно зважати на фракцію піску, тобто розмір крупинок. Крупніший пісок підійде для заливки, а от дрібніший – для штукатурки.

В асортименті компанії «Спец Тех» є і дрібнозернистий і крупнозернистий пісок. Його добувають у кар’єрах Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Покупцям піску компанія «Спец Тех» надає і послуги з доставки і консультації щодо вибору потрібного виду піску.

Як правильно вибрати цемент

Упаковка цементу повинна мати три або чотири паперових шари, аби надійно захищати вміст від вологи. Слід звертати увагу на дату виготовлення, адже термін придатності цементу – 60 днів.

Щоб перевірити цемент на якість, купіть один мішок. Зверніть увагу на колір. Хороший цемент має сірий колір з темними відтінками. Якщо він темний або болотистий – значить втратив свої властивості.  При стисненні в долоні якісний цемент не скочується у грудку, а розсипається через пальці.

Маркування підкаже міцність цементу. Чим більшою буде цифра, тим міцніший матеріал. Марка цементу вказується після букв «ПЦ», наприклад ПЦ500 або ПЦ400. ПЦ500 – міцніший. Його можна використовувати при будівництві великих будівель, в тому числі багатоповерхових.

Компанія «Спец Тех» продає цемент відомих українських виробників. Фасування – по 25 та 50 кілограмів.

Ціна на продукцію, яку пропонує «Спец Тех», є меншою на 15-20 гривень за тонну, аніж пропонують інші реалізатори.

Читати також: Де шукати техніку для будівельних робіт та вантажних перевезень

Як правильно вибрати щебінь

Щебінь утворюється після дроблення граніту або базальту. Його використовують для приготування бетону, асфальтування доріг та вкладання бруківки.

При виборі щебеню варто зважати на його фракцію (розмір камінців). Великі та середні фракції краще підходять для приготування бетону. Дрібні  заповнюють собою порожнини, тому їх частіше використовують в дорожніх роботах.

Компанія «Спец Тех» реалізує базальтовий та гранітний щебінь та відсів. Його привозять із кар’єрів Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Зокрема базальтовий щебінь має фракцію 0х30, 5х20, 20х40, 40х70 та 70х120 .

Що робити, якщо потрібна консультація спеціаліста?

Як зазначають у компанії «СпецТех», часто буває так, що клієнт не до кінця розуміє, який саме будівельний матеріал йому потрібен.

В такому випадку зробити свій вибір йому допоможе кваліфікований працівник компанії «СпецТех».

«Ми завжди шукаємо індивідуальний підхід до кожного клієнта. Радимо якнайкраще. А для постійних покупців пропонуємо гнучку систему знижок», – пояснив директор компанії «Спец Тех» Іван Дорошенко.

Окрім цього, «Спец Тех» пропонує доставку будівельних матеріалів додому. Компанія має машини, які можуть перевозити вантажі вагою від 5 тонн. Втім, послугу із доставки надають і тим покупцям, які придбали невелику кількість товару.

«Ми не відмовляємо покупцям, які хочуть придбати невелику кількість продукції, - наприклад, 100 кілограмів піску самовивозом», – кажуть у компанії.

Як придбати будівельні матеріали у компанії «Спец Тех»?

База із продажу сипучих будівельних матеріалів компанії «Спец Тех» працює щоденно. Її графік роботи:

у будні дні з 8-ої до 17-ої, субота, неділя – вихідний.

Адреса: с. Милуші, вул. Тарасова, 17.

Телефони: +380 (96) 667 36 40, +380 (95) 123 12 21


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку діти з аутизмом отримали приміщення, яке чекали 7 років. ФОТО
Наступна новина На «Ягодині» пасажирів поїзда Київ–Варшава пропускатимуть без митного контролю
Останні новини
Схожі новини