Кордон із Білоруссю – під посиленою охороною. Розповіли, яка тут зараз ситуація

Кордон із Білоруссю – під посиленою охороною. Розповіли, яка тут зараз ситуація

У Державній прикордонній службі України заявили, що на кордоні з Білоруссю нині проводять посилені заходи безпеки.

Про це йдеться у повідомленні ДПС.

Наголошують, що на сьогодні ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається контрольованою та стабільною.

У відомстві запевняють, що мають достатньо ресурсів, щоб забезпечити надійну його охорону.

«Посилення охорони даного напрямку державного рубежу проводиться із залученням додаткових резервів, у тому числі підрозділів «ДОЗОРу» та Кінологічного навчального центру. Повітряний моніторинг постійно забезпечується силами прикордонної авіації та за допомогою безпілотних літальних апаратів, а на водних ділянках кордону додатково застосовуються катери «Safe Boat 27», – розповіли прикордонники.

Пояснюють, що такі посилені заходи тривають, перш за все, аби запобігти правопорушенням та не допустити будь-яких провокацій, нестандартних ситуацій, у тому числі незаконного перетинання кордону групами осіб.

«Наразі збирається та враховується вся наявна інформація, що може впливати на стан охорони державного кордону. В оперативно-службовій діяльності активно використовується оперативно-розшуковий блок, дільничні інспектори прикордонної служби, збільшено кількість прикордонних нарядів», – ідеться у повідомленні.

Крім того, розповіли, що проводять безперервне патрулювання прикордонними нарядами зі службовими собаками, ведеться спостереження з технічних постів, застосовуються засоби спостереження,  автомобільний та авіаційний транспорт.

Довідково
Протяжність ділянки українсько-білоруського кордону становить більше як 1 тисяча кілометрів. Він проходить у межах 5 областей, в тому числі й на Волині.

Нагадаємо, з 9 серпня в Білорусі тривають мітинги. Люди протестують проти результатів виборів президента.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині виявили 65 нових хворих на коронавірус, двоє померло
Наступна новина Розробники «ВКонтакте» заявили, що обійшли блокування. Соцмережа знову доступна українцям
Останні новини
Схожі новини