Коронавірус знайшли вже у Львові

Коронавірус знайшли вже у Львові

Оновлено о 22.50

У Львові підтвердили випадок захворювання на коронавірус.

Про це повідомив львівський міський голова Андрій Садовий.

“Маємо перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус COVID-19 у Львові” - повідомив Садовий у Твіттері.

Хворий - львівянин, якому 59 років. 13 березня повернувся з Німеччини.

Факт захворювання підтвердив головний лікар Львівської інфекційної лікарні.

Позитивний результат підтвердили дві приватні лабораторії у Львові і Києві.

Хворого госпіталізують в інфекційній лікарні. Інформація передана правоохоронних органам для подальшого реагування.

«Окремо хочу підкреслити відповідальність людини, про яку мова. Повертаючись з Німеччини чоловік (сам є лікарем) усвідомлював, що є в групі ризику. Відтак, у перший ж день після повернення здав аналізи в приватну лабораторію. Весь час намагався бути в максимальній самоізоляції. Після отримання позитивних результатів одразу звернувся до інфекційної лікарні. Станом на сьогодні почувається добре, жодних клінічних проявів немає, але перебуватиме й надалі під контролем» – розповів Андрій Садовий.

Як повідомила речниця Львівської ОДА Дар’я Бавзалук з посиланням на т.в.о. начальника департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрія Васька, пацієнт вже одужав. Аналізи забирали 13.03.2020 року. На сьогодні відсутні симптоми. Повторні аналізи забрали і відправили в роботу. Про це повідомляє Гал-Інфо.

«Пацієнт вже одужав. Аналізи забирали 13.03.2020 і отримали позитивний результат. На сьогоднішній день пацієнт без симптомів. У дружини аналіз негативний. Повторні аналізи пацієнту набрали і відправили в Київ. Переведений на домашній карантин. Він чекав результатів, в нього не було симптомів. Він сам прийшов з цим папером в інфекційну. Він здоровий, переніс хворобу», - розповів Андрій Васько.

Тобто, за словами Андрія Васька, у чоловіка повторно взяли аналіз для підтвердження чи спростування результатів референс-лабораторією МОЗ».

Нагадаємо, світом поширюється пандемія коронавірусу Sars CoV 2, який викликає легеневу хворобу COVID 19. Вперше новий вірус зафіксували у китайському місті Ухань. За останніми даними, на COVID 19у світі заразилися вже понад 245 тисяч людей, понад 10 тисяч померли, понад 86 тисяч одужали. Епідемія охопила вже 160 країн і територій.

В Україні станом на ранок 20 березня було зафіксовано вже 26 випадків захворювання Covid-19, три з них – летальні. Одна людина вже одужала. Двоє українців померли в Італії.

В Україні запроваджено карантинні заходи з 12 березня до 3 квітня. У 3 областях (Чернівецькій, Житомирській, Київській) оголошено надзвичайну ситуацію. Транспортне сполучення між містами призупинено, кордон закрито для іноземців.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Досягнення системи держзакупівель ProZorro
Наступна новина «Мені пропонували піаритися на епідемії», – власник луцької служби «Люкс Таксі»
Останні новини
Схожі новини