Волинське селище може стати містом

Волинське селище може стати містом

Волинське селище Ратне може отримати статус міста. Для цього необхідно в реєстр територіальної громади внести – 1431 особу.

Про це повідомив голова громади Віталій Бірук.

За його словами містечко має славну багатовікову історію і має право бути містом:

«У 1440 році Ратне отримало Магдебурзьке право, яке надавало місту право на міське самоврядування. Здавна жителі округи називали ратнівчан міщанами. Проте статус міста не був закріплений і збережений. Тож не одне покоління наших земляків обговорювало необхідність відновлення цього статусу. І сьогодні така можливість може реалізуватися», – пише у фейсбуці голова громади. 

Нагадаємо, Верховна Рада 28 липня ухвалила закон №8263, який оновлює класифікацію населених пунктів в Україні та встановлює порядок їхнього утворення та ліквідації, перейменування і зміни статусу. В Україні ліквідовується статус селищ міського типу і будуть лише міста, селища та села. Відповідно до документа, місто має мати не менш як 10 тисяч населення.

За словами Віталія Бірука, відділ «Центр надання адміністративних послуг» Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради з березня 2021 року розпочав роботу по наповненню Реєстру територіальної громади. За його словами, станом на 1 серпня 2023 року кількість жителів селища Ратне, відомості про яких актуалізовані в Реєстрі тергромади становить 8569 осіб. Для набуття статусу міста, необхідно внести в реєстр – 1431 особу.

Голова громади звернувся до жителів селища Ратне, які впродовж останніх двох років ще не звертались у ЦНАП, принести свої будинкові книги задля наповнення Реєстру територіальної громади.

«Від небайдужості кожного ратнівчанина, від нашої не пасивної позиції залежить сьогодні бути Ратному містом чи залишатись селищем», – зазначив він. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку суд почав розгляд справи ексдиректора музею-скансену Середюка. ВІДЕО
Наступна новина На Волині небайдужі організували волонтерську кухню й готують страви для воїнів на фронт
Останні новини
Схожі новини